Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zvyšování platů učitelům,

není nic jiného, než reklamní argument pětikolky o tom, jak jsou to vyspělé politické strany, protože podporují vzdělávání.

Normálně by podobné zvyšování platů mělo souviset s potřebnou přestavbou vzdělávacího systému a s kladením vyšších nároků na učitele.

Přesto jim ty vyšší platy přeji, stejně jako všem ostatním.

0 0
možnosti
Foto

"V žádném slovanském státě se ještě nikdy nestal hlavou státu někdo z národnostní menšiny."

To asi nemáte pravdu, slovenský Rudolf Schuster je napůl Manták (karpatský Němec), napůl slovenský Maďar.

0 0
možnosti
ZJ

Ja bych uplne nesouhlasil. Kdyz se nad tim textem zamyslite, je tam hlavni myslenka v tom, ze nas vzdelavaci system je i pres slusnou “financni injekci” ucitelum nadale zalozen na nesmyslnem biflovani casto prakticky zcela bezcennych, lehce pristupnych encyklopedickych znalosti, zasablovanych nekdy zacatkem 20. stoleti a naopak velmi strnule reaguje na potreby zivota o 100 let pozdeji.

A diskuse, kde se vetsina lidi povysene pohorsuje nad nedostatky ve vseobecnych znalostech Babise (ktereho tez moc nemusim) to jen podtrhuje.

K cemu mu proboha bude informace, kolik ma krava zaludku? Veterinar neni nebo s tim snad ma oslnovat na prezidentskych recepcich?

Ale urcite by si dokazal vyhodnotit, jestli je tak cool, vzit si u lichvare spotrebitelsky uver na drahou dovolenou... A o kvalite vyuky cizich jazyku na ukor treba 150 let stare povinne cetby “svetoveho” vyznamu snad nema ani vyznam neco dal vypisovat.

1 0
možnosti
PN

P40e60t34r 74N10e81m33e34c

20. 12. 2022 20:31

To je strašný blábol

0 0
možnosti
LT

L50í49d95a 97T78i13c52h10á

20. 12. 2022 19:42

"A ty mor ho, hoj, mor ho, detvo mojho rodu,

kto kradmou rukou siahne na tvoju slobodu,

a čo i tam dušu dáš v tom boji divokom,

mor ty len, a vol nebyť, ako byť otrokom."

To je Samo Chalúpka, nebo se pletu? Jsem stará bábrle, Češka z Moravy, učili jsme se o slovenské literatuře od školy základní přes střední a já až po vysokou. Takže i starší Slovák by měl znát alespoň základní věci z české literatury.

1 0
možnosti
Foto

Také nás to učili. Já jen upozorňuji, že když to Babiš neví, vinna je střední škola, kterou "vystudoval"..

0 0
možnosti
LT

L71í87d17a 15T91i91c51h84á

20. 12. 2022 19:35

"A ty mor ho, hoj mor ho, detvo mojho rodu,

kto kradmou rukou siahne na tvoju slobodu.

A čo i tam dušu dáš v tom boji divokom,

mor ty len a vol nebyť ako byť otrokom."

To je Samo Chalúpka, nebo se pletu? Jsem stará bábrle, Češka z Moravy, absolventka českých škol. My jsme se učili i slovenskou literaturu, a to od školy základní přes střední a já až po vysokou.

1 0
možnosti
PE

P69e58t53r 97E41b43r

20. 12. 2022 18:45

Je zajímavé, že třídní premianti nejsou až tak úspěšní v životě. Možná pan Janeček, jinak nevím. Babiš rozhodně schopnosti má, myslím že prominentních synků tu bylo tisíce, ale nikdo z nich nedokázal to co on. Že nemá přehled je ostudné a zároveň pro mě pochopitelné. Mimochodem, kolik lidí ze sta bude umět použít lensovo pravidlo, což je látka osmé třídy nebo rozpoznat 12 druhů vedlejších vět? Necítím se být lepším, než ti, kteří to nevědí. Dnes mi zákazník do SMS napsal chybu ve vyjmenovaném slově. Je skvělý v tom co dělá a daří se mu. Kvůli takové věci se na něj nebudu dívat z vrchu. Babišovi lze vyčítat milion chyb, avšak tato slouží jen posměváčkům.

5 0
možnosti
TV

bures ma schopnosti, konkretne je vsehoschopny. Podvodnik ktery o to co ma okradl z casti sveho zamestnavatele a dalsi puvodni majitele firem ktere ted (ne)vlastni, z casti nas vsechny. Lhar, ktery krive prisahal na zdravi svych deti. Clovek, kteremu se nejakou nahodou snad nejvic v republice hodil mrtvy Mrazek. Proste sociopat mnoha talentu.

1 0
možnosti

Trochu bych polemizoval s názorem, že jako Slovák nemusí Babiš nic vědět o českém kulturním prostředí. Základní školu absolvoval ve společném státě Čechů a Slováků, tedy se určitě učili o významných českých spisovatelích, tak jako my jsme se učili o těch slovenských. A rovněž zcela určitě probírali významné události českých dějin, tedy i okolnosti vzniku Národního divadla, stejně jako jsme se my učili o Matici slovenské a slovenských obroditelích.

1 0
možnosti
Foto

Máte pravdu. Já to celé pojal jako nepříliš vážně míněný sarkasmus.

2 0
možnosti
Foto

Vy ano, já snad taky, ale 90%?

0 0
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 43,42
  • Průměrná čtenost 1615x
Původ: Středoevropsky smíšený, Orlické hory

Vzdělání: Ekonomie

Profese: Projektový manažer

Koníčky: Historie, psaní beletrie, cestování

 

Seznam rubrik