Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Napsal jsem v jiných diskusích, napíši to i zde:

Přeji těm studentům, aby se znalostí, toho, kdo namaloval "hynajsku", o Švejkovi a s planetárním systémem Sluneční soustavy, aby to dotáhli dál než Andrej Babiš. ;-)

5 1
možnosti
RC

Jakoze ne do vezeni, ale na popraviste?

4 3
možnosti

Vzdělávací systém je pyramida. Na základní škole stavíte základy. Máte široké znalosti, ale jen základní. Na střední škole by se člověk měl profilovat. Pokud jde třeba na průmyslovku, posílí fyziku a matematiku, na základní úrovni mu zůstane třeba biologie či dějepis. A pokud jde na vysokou, zase se specializuje. Třeba tak, že biologii má na základní úrovni, fyziku na střední a matematiku na vysokoškolské.

Je to řečeno hodně zjednodušeně, ale snad pochopitelně.

Když se člověk nevzdělává v zemědělství, zapomente, kolik má kráva žaludků či srostlých prstů. Stejně tak, když se člověk nezajímá o vesmír, když bude mít dobrou paměť, vyjmenuje planety špatně včetně Pluta. Pokud dobrou paměť nemá, hodně štěstí. A pokud je ignorant, přidá k planetám i Měsíc. Ale zase bude umět třeba účetnictví. To, co skutečně potřebuje k práci

Tohle není o učitelích. Člověk encyklopedické znalosti prostě zapomíná. Školství má problémy kapku jinde.

5 1
možnosti
JK

Úspěšně prošel životem = lhal, kradl, byl komunista a udavač. K tomu samozřejmě co je a co není planeta není potřeba vědět.

Zajímavá měřítka máte.

16 0
možnosti
Foto

Nahrabal majetek 7 miliard, byl ministrem financí a předsedou vlády, měl více než jednu manželku a nějaké děti a není odsouzený. To je úspěch. Také se mi to nelíbí, ale je to tak.

1 0
možnosti
Foto

Podle dostupných zdrojů část základního vzdělání Paříž, část Bratislava, část snad Švýcarsko. Ale víceméně souhlas s tím, že zaměření našeho školství na encyklopedické znalosti je špatně ... i když za to asi nemohou ale učitelé :)

2 1
možnosti
VR

Na to, aby člověk znal nejznámější díla dvou světoznámých českých spisovatelů nebo jména alespoň části planet sluneční soustavy nepotřebuje encyklopedické znalosti! To jsou naprosto všeobecné znalosti, které by měl mít každý průměrně vzdělaný člověk. U člověka, který se chlubí tím, že je vysokoškolsky vzdělaný, je tato neznalost naprosto fatální!

Už mám za sebou hezkou řádku let života, ale zatím se mi nepodařilo potkat Čecha, který by neznal Švejka! A mimochodem, je to docela oblíbená četba i v Rusku!;-)

4 0
možnosti
  • Počet článků 115
  • Celková karma 34,27
  • Průměrná čtenost 1601x
Původ: Středoevropsky smíšený, Orlické hory

Vzdělání: Ekonomie

Profese: Projektový manažer

Koníčky: Historie, psaní beletrie, cestování

 

Seznam rubrik