Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

P96a79v44e46l 55V77é74b24r

6. 1. 2024 14:18

Na korespondenční volbě mně nevadí kdo volí, ale vadí mně, že je vážným způsobem narušena věrohodnost hlasu, která není ničím zaručena. Někdo, kdo má být např. Františkem Vonáskem, ve skutečnosti je ale Lubomír Skočdopole, vloží příslušný hlas do obálky, jak už ostatně učinil ten den 50x, a odešle jej - bez kontroly, co se onou zásilkou děje. Neboli ve skutečnosti volil někdo jiný. Nebo sice ten hlas vložil do obálky Vonásek, ale byl Skočdopolem pečlivě kontrolován.

Možná to někomu zní paranoidně, ale jsou náznaky, že k takovým situacím již došlo a nikde není záruka, že k nim nedojde. Rozhodně je to uskutečnitelné.

2 0
možnosti
Foto

Asi nevíte, jak se korespondenční volba provádí.

U nás je jediný problém, že v tom bude působit Česká pošta.

1 0
možnosti
Foto

Ze zkušenosti vím, že většina Čechů žijících v zahraničí, má o dění v ČR větší přehled, než ti zde žijící.

2 0
možnosti
Foto

To je smutná pravda, ale ono to plyne i z faktu, že jsou konfrontováni s jinou kulturou a dává jim to bohatší pohled i na sebe samého.

0 0
možnosti
DR

Nejširší nikoli. Naopak pouze pro ty, kteří jsou v té cizině pracovně, na dovolené, či tam studují. Ne pro ty, kteří tam zdrhli, u nás dlouhodobě nežijí, ale měli by potřebu nám do voleb stále kafrat.

3 1
možnosti
Foto

Když do toho můžete kafrat Vy, tak už každý.

1 1
možnosti
JK

Dobře napsáno. Samozřejmě souhlasím. Nechápu, proč by naši občané v zahraničí neměli mít právo volit. Naopak jsem proti tomu, aby měli právo volit lidé dlouhodobě na dávkách (pokud to není zdravotní důvod), lidé v exekuci, lidé dlužící na pokutách, neplatiči zdravotního pojištění, prostě ti, co jenom zneužívají systém a jsou této zemi jen na škodu. A právě tito nejvíce bojují proti korespondenční volbě.

0 5
možnosti
DR
JK

Co to jsou populistické strany? Napč. vládní koalice? Která porušuje volební sliby a tvrdí lži? Náš premiér půl roku tvrdil, že ceny energií se zvednou jen o jednotky procent. V prosinci, že někomu skočí rázně.

3 2
možnosti
Foto

Populistická strana je taková strana, která zneužívá nevědomosti k okamžitému prospěchu určité skupiny lidí na mnohem větší úkor jiné skupiny lidí, lidí v budoucnu. Celkový dlouhodobý efekt jejího působení je záporný, i když krátodobě se může zdát, že je přínosný - viz Hitler a budování dálnic.

0 0
možnosti
JN

J93o15s50e53f 25N40i51k80l

5. 1. 2024 19:47

Proč zrovna Francie takové volby odmítá?Pan Snajdr nám to ochotně vysvětlí.

2 0
možnosti
LS

Vaše milované ale teroristické Rusko také korespondenční volby nemá. Zkuste to vysvětlit vy proč ne.

Napovim, mají je jen vyspělé země.

2 6
možnosti
JN

J59o56s24e38f 66N62i75k20l

5. 1. 2024 19:33

Já bych to neriskoval, ruští hackeři nespí a mohou při našich korespondenčních volbách napáchat nedozírné škody...tak jako při volbě amerického prezidenta Trumpa (proto ve volbách vyhrál)...

0 0
možnosti
Foto

Oni je páchají i při těch standardních.

2 0
možnosti
VD

Dost omezený názor ohledně nepodpory možnosti korespondenční vodlby. Pokud jsou, podle autora blogu, zahraniční občané ČR úspěšní a obdaření jazykově, tak, pokud o to stojí, tak můžou volit na zastupiteských úřadech, jistě jich bude většina, protože ti, co odešli a nejsou úspěšní, asi nebudou mít chuť se voleb účastnit. Chápu, že tonoucí se chytá stébla, ale pidistrany jsou, podle mého mínění, jen příštipkáři.

Hlavně, aby bylo koho volit, protže je to čím dál horší z čeho si vybrat.

1 0
možnosti
Foto

A to mají jet třeba 2000 km na naše vyslanectvi?

1 0
možnosti
LS

Celá Evropa volí korespondenční volbou až na čtyři výjimky. Kde je problém? ANO a SPD.

4 4
možnosti
TB

A až bude celá Evropa skákat z okna, budem muset taky

8 1
možnosti
PN

Do teď volilo cca 30 tisíc lidí. Rakušan mluvil cca o šesti stovkách tisíců lidí co by mohli volit korespondečně. Proč? Aby nikdo nebyl překvapen kolik je v zahraničí voličů až přijdou vzorně naplněné obálky?

2 0
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 43,42
  • Průměrná čtenost 1615x
Původ: Středoevropsky smíšený, Orlické hory

Vzdělání: Ekonomie

Profese: Projektový manažer

Koníčky: Historie, psaní beletrie, cestování

 

Seznam rubrik