Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TB

Ano, jsem tak příšerný populistický omezenec, že chci tajnou volbu namísto toho, aby domácí tyrani (nebo fakticky kdokoli s přístupem ke schránce) volili za druhé.

7 1
možnosti
LS

To myslíte vážně? Někdo vás v tajné volbě omezuje?

1 2
možnosti
JR

J71a37n 54R90á39ž

5. 1. 2024 17:52

Pod heslem "liberté, ègalité, fraternité" se dělaly největší zrůdnosti, a nejenom v Evropě. Toto heslo spojovat s tématem korespondenční volby, je velmi nevhodné.

3 0
možnosti
Foto

Já osobně jsem proti zavedení možnosti korespondenční volby ze zahraničí. Tipuji, že tato možnost může přinést navíc řádově nižší desítky tisíc hlasů. Stojí ty všechny možné komplikace (administrativní náročnost, zpochybňování regurélnosti voleb ze strany některých ve volbách neúspěšných stran atd.) vůbec za to? Soudím, že lidé, na které přímo nedopadá výsledek jejich volby, by neměli mít právo volit.

Předpokládá se, že hlasy z korespondenční volby získají většinou strany vládní koalice. Proto také tuto možnost podporují strany vládní koalice a opoziční strany jsou proti. (Pikantní ovšem je, že zavedení korespondenční volby ze zahraničí mělo mít ve svém volebním programu hnutí ANO ve svém volebním programu v roce 2017.) Parlamentní opoziční strany už v této kauze vyhrožují nevídanými obstrukcemi v poslanecké sněmovně. To přinese jen zbytečnou ztrátu času a vyvolá hysterii. Většina si nakonec svoji vůli prosadí a i případná stížnost k ústavnímu soudu bude zcela bez šancí na úspěch. A opoziční strany pak u našich voličů ze zahraničí propadnou úplně.

Osobně nemám obavy z toho, že by schválení návrhu mohlo nějak výrazněji ovlivnit výsledek voleb - množství hlasů ze zahraničí bude marginální. Bojím s spíše ze zbytečného vyvolávání hysterie a z toho, že někteří ve volbách neúspěšní se mohou chovat podobně jako Donald Trump po prezidentských volbách v USA.

4 0
možnosti
JR

J94a59n 60R58á90ž

5. 1. 2024 17:57

Ale v Rakousku se volby, i díky nesrovnalostem při ověřování korespondenčně odevzdaných hlasů,musely opakovat.

Jsem přesvědčen, že k potřebnému uklidnění společnosti tento účelový nápad nejenom nepřispěje, ale naopak to společnost ještě více rozhádá.

5 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma

1 7
možnosti
LT

Karma?

Zkuste mi vysvětlit jednu věc. Pokud se nemýlím, prosazoval jste toto:

Avšak, co vidím jako nejpozitivnější moment, je volební cenzus. Čili, volit by mohli pouze lidé, kteří platí určitou přímou minimální daň. Taková suma minimálně 18 000 Kč ročně by jako volební hranice byla přiměřená. Zákon by pak mohl povolit výjimky třeba pro matky v domácnosti pečující o děti apod.

Tak a teď prosím vysvětlete, v jaké výši odvádí ti, kteří jsou v zahraničí daně. Samozřejmě jakou odvádí daň ČR. Nebo i jim chcete dát vyjímku?

12 0
možnosti
JN

J63o66s73e73f 44N24i28k54l

5. 1. 2024 14:31

"...Bylo by ideální, kdyby ve volbách převládli ti, kdo jsou chytřejší, schopnější a dlouhodobě orientovaní,..."

Zdroj: https://richardneugebauer.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=811238

Že by diskriminace těch ostatních?

2 1
možnosti
Foto

Že by to byla definice voličů TOP 09. Chytřejší, schopnější a dlouhodobě orientovaní, jak Markéta Pekarová Adamová - to snad autor nemyslí vážně.

7 0
možnosti
JN

J29o73s79e40f 81N20i24k21l

5. 1. 2024 14:23

Zásadní je, komu korespondenční volba umožní, aby se zapojil. Budou to zahraniční voliči žijící poněkud dále od zastupitelských úřadů. Jsou jich statisíce. Ze zkušenosti víme, že zpravidla volí "konzervativní" a "protržní" strany. Proč?

Zdroj: https://richardneugebauer.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=811238

Jsou jich statisíce!...200 nebo 500 tisíc nebo ještě více, kdo to spočítá a kdo to prověří?

0 4
možnosti
LS

Vy, jako student v USA přece musí korespondenční volby vitat

2 4
možnosti
TK

Lidé, kteří nežijí v ČR, už volili - nohama.

Proč přesně by měli mít právo volit, když nemají každodenní možnost pocítit dopady své volby?

14 1
možnosti
PK

Protože jsou to občané ČR a mají tedy právo volit. Pokud chcete tuto skutečnost popřít, potom ať naopak u nás volí všichni, kdo zde žijí (Ukrajinci, Vietnamci, Slováci, ...). Jistě souhlasíte, protože ti dopad své volby pocítí.

1 2
možnosti
  • Počet článků 115
  • Celková karma 34,19
  • Průměrná čtenost 1601x
Původ: Středoevropsky smíšený, Orlické hory

Vzdělání: Ekonomie

Profese: Projektový manažer

Koníčky: Historie, psaní beletrie, cestování

 

Seznam rubrik