Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J91a26n 33R61á48ž

19. 1. 2024 13:31

Reálný růst, bez kouzel s HDP, už evropská civilizace nemůže zažít, protože je sociálně rozmazlená a většina Evropanů spoléhá víc na stát, než na sebe.

Povinnost nést nedílnou odpovědnost za svoji životní úroveň se stala pro majoritní množinu obyvatel Evropy nepřijatelnou a tedy odmítanou životní filozofií. A to je hlavní příčinou nevratného úpadku Evropy. Vše ostatní, o čem autor píše je důsledkem

0 0
možnosti
JV

J54i82ř92í 54V85o75l90n18ý

18. 1. 2024 13:25

Asociální autor sní o ideálním zaměstnanci, který by za jeho firmičku položil život, nechtěl žádnou mzdu a ještě by přispíval na chod firmy. Kolik vlastně platíte na hodinu? Očekávám tak minimální mzdu.

0 0
možnosti
JV

J77i75ř44í 22V35o69l33n35ý

18. 1. 2024 13:28

Bez nás, otroků, jsou firmy jako je Vaše, úplně ztracené. Přiznejte si, že jste úplně zbytečný člověk a běžte načerpat zkušenosti do nejbližší montovny! Tím se zároveň aspoň trochu polidštíte.

0 1
možnosti
JV

J20i56ř73í 19V22o92l70n27ý

18. 1. 2024 12:57

Autor evidentně žije v jiném světě než já. Kolik má odfáráno na šachtě, odpracováno v montovně, na poli, za pokladnou supermarketu nebo na stupátku popelářského vozu? Ubožáky asi nikdy v životě neviděl nebo zavírá před chudobou oči. Opakovat fráze z médií hlavního proudu, že se máme všichni stejně, že jsme si všichni rovni, je politováníhodná ubohost.

0 1
možnosti
Foto

Ubožáků jsem viděl dost. Zametal jsem ulice v Holešovicích, provázel turisty, staráme se o seniory v rámci anší společnosti, dělal jsem v reklamační službě, sklízel jsem len a brambory, na poli dělám od dětství, nějaké jsem zdědil. Chudoba existuje, určitě si nejsme všichni rovni, ale velká část chudáků si za to může sama.

1 1
možnosti
JV

J27i22ř95í 14V74o20l30n56ý

18. 1. 2024 12:41

A co ty energie? To není velký problém? Předpokládám, že autor nikdy na pracáku nebyl a ani nemá potuchu o tom, jak to tam vypadá. Pro 21.století ve střední Evropě by mělo být automatické, že nám všem poroste životní úroveň, že dokážeme více zdanit občany s vysokým příjmem a potlačit nespravedlnosti v odměňování.

Pokud máme problém s rozpočtem, tak nemůžeme divoce zbrojit a omezovat obchod s Ruskem. Navíc, žádné obecné kecy nám prosperitu nezajistí.

0 0
možnosti
JP

Kdybychom donutili celoživotní povaleče, aby začali pracovat a nebyli celý život na sociálních dávkách, tak bychom nemuseli nadměrně danit ty bohaté a schopné. To je komunistický přežitek a taky to podle toho dopadlo.

0 1
možnosti
Foto

Ještě bych dal ke zvážení důsledky minulých let, které sklízíme. Např. oligopol v oblasti potravin a to jak v produkci, tak i v obchodě. Dodal bych i výrazně korupční prostředí zejména ve stavebnictví, a dále v oblasti služeb na úrovni státu a také i komunálu.

Kdyby se to kvalitně rozebralo, bylo by těch překážek velká hromada. Jenže PROČ to dělat, když šance na změnu je minimální až nulová...

0 0
možnosti
Foto

To máte pravdu. Nezdravá velikostní struktura podniků, jejich celkový malý počet, nízká pozice podnikatelů a živnostníků na společenském žebříčku.

0 0
možnosti
JK

U tohoto pána by mě velmi zajímal růst zisků jeho firmy a růst platů lidí, které on zaměstnává, oboje namalované do jednoho grafu.

1 0
možnosti
JK

Ten bod 2 je nesmysl. Jen hloupá propaganda. Na soc. dávky jsou přísné nároky. Asii 16 let jsem byl bez práce a neměl jsem nárok ani na korunu. Autor zřejmě o dávky nikdy nežádal, tak těžko může o této problematice něco ze své vlastní zkušenosti vědět.

2 1
možnosti
Foto

Přísné nároky, rozuměj komplikované formuláře. Kolik se rozděluje celkem? kdo nemá nárok vůbec na nic? Jak je možné, že je méně nezaměstnaných než volných prcovních míst? Kde jsou všechny ty potenciální pracovní síly?

0 1
možnosti
LV

Byrokracie je otřesná. Je to obrovské zlo, které ale vyplývá z velké části z neochota mnoha lidí starat se sami o sebe. A ochoty jiných jimm slíbit, že se o ně postarají, když jim dají hlas.

Bude hůř...

1 0
možnosti
Foto

To máte pravdu, ale rozdělovat více, než si mohu dovolit, nejde donekonečna. Dělá to celý vyspělý svět. Zadlužuje se. Je těžké být výjimkou a dokážou to vpodstatě náhodou jen speciální malé země populace s extrémně výhodnými podmínkami (Norsko, Lucembursko ... ). Ale je tu ještě jeden nebezpečný svět: Ten, kam jsem přesunuli výrobu, kde čekají stamiliony pracovitých a často i vzdělaných Asiatů ochotných pracovat za čtvrtinu naší průměrné mzdy. Probudí nás až krach typu Řecka? Jenže až nás bude polovina Evropy, nikod už nás nezachrání.

0 1
možnosti
Foto

A co státní byrokracie?

0 0
možnosti
Foto

Za komunistů se říkalo, že překážkou je: jaro, léto, podzim, zima a imperialismus.

Dnes bych možná nechal roční období a doplnil, bych: naše vlády a Poslanecká sněmovna.

3 1
možnosti
Foto

1. Není to jen centrální úroveň. jsme tím prolezlí po celé vertikále.

2. Politici nemohou být lepší než my všichni, donekočena vysedávající po kavárnách a diskutující. Sehnat někoho k opravdu trvé práci (myslím i v kanceláři) je obtížné.

0 1
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 43,42
  • Průměrná čtenost 1615x
Původ: Středoevropsky smíšený, Orlické hory

Vzdělání: Ekonomie

Profese: Projektový manažer

Koníčky: Historie, psaní beletrie, cestování

 

Seznam rubrik