Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

M39a83r96c92e79l 67S86u18p

23. 2. 2020 17:04

Že by se tato "hra" podobala kombinaci smlouvání na arabském tržišti a pokerovým turnajem ? Pravým cílem této "hry" však zcela určitě nebude vyjednat a dosáhnout něčeho konkrétního. Všichni "hráči" si tuto hru náležitě užívají. Hlavním cílem této "hry" je to, aby každý "hráč" vypadal při této "hře" co nejlépe to jenom jde. Nějaká čísla jsou silně irelevantní. Daleko důležitější je schopnost zahájit směle hru,schopnost při hře intenzivně vyjednávat a nakonec přijmout kompromis a dohodnout se - při tom všem je však nejdůležitější vypadat, že mám vše absolutně pod kontrolou. Domácímu publiku nejde vůbec o čísla, ale o strategii se zápletkou, který účastník před jejich zraky vyřeší !

0 0
možnosti
Foto

Na to by ale bylo potřeba i nějaké publikum. Ostatně, ať si lokální politici novinářům prodávají u mikrofonů, co chtějí.

0 0
možnosti
Foto

Jsem zcela proti jakýmkoliv dotacím a odmítám zároveň dělení na netto a brutto plátce či čerpače. My patříme mezi čerpače, ale pokud by se k dotacím přiřadila částka, vytvořená prací či směnou na našem území, o kterou se obohacují země Západu, na prvním místě Německo, patříme rozhodně mezi plátce.

0 0
možnosti
Foto

1) To, že jsme proti dotacím my dva, se asi na výsledku nijak neprojeví. Jednak to voliče nezajímá a zadruhé, to přím nezmění, protože všechny reprezentace bez výjimky vytvářejí systém přerozdělování, aby si udržely hlasy lidu. Můžme jenom usilovat o omezení dotací, případně zefektivnit - je na dlouhou diskusi,

2) obohacující se Západ:

Jako by se na nás pořád někdo obohacoval: Před rokem 800 Avaři, potom Německá říše, pak rakouská monarchie, 1918-1938 zase francouzský kapitál, pan nacisti, po nich Rusové, po roce 1989 zase Západ. Při naší velikosti je asi jasné, že vždy bude více velkých cizích korporací na našem území než těch "našich" (Babišova pekárna v Německu, Kellnerův Home Credit v Číně, nebo Křetínský s průmyslovými investicemi) venku. Jak z tohoto dilematu ale ven? Cly - to je uzavření trhu - sice nebude nic odplývat, ale budeme chudí jako v Íránu? Zákazem cizího kapitálu - a který to je? Zdaněním? Korporace často nemají žádné velké zisky. Snad jedině pomůže DPH: A sektorová daň je prost blbost.

Jaké návrhy na řešení máte vy?

0 0
možnosti

R^

Cosi shnilého není jen ve státě dánském! My nosíme klipsny na nos!

:-)

0 0
možnosti

Kdysi jsem se naivně domníval - Vítejte v EU ! Víme, že jste za 41 let zaostali. Máme i nějaké prachy a dejte si dohromady to, co je třeba - Dálnice, železnice, kulturní památky - Prostě to, co nás lépe spojí a kulturní dědictví je z ohledu historie v podstatě nedělitelné. Bylo mnoho společného ...

Naprosto nechápu, jak se tyto prachy mohou dostat do soukromých rukou ? Aby se z nich stavěly vily, hotely, sjezdovky v nížinách a rozhledny na dně Macochy ? Podobně, jak je možné, že se posiluje konkurence jedné firmy - logicky na úkor té druhé ? Ta až zaostane, tak se ji jde opět pomáhat ? Jak může oligarcha vykompenzovat své daně dotacemi a ještě být v plusu ? Jak tentýž člověk může v Brusele jednat o dotace další, tentokráte pro ČR ? Až dojedná, tak se asi sebere o patro níže a navštíví Olaf ? Pak zase o patro výše - Dobrý den, jak si stojí moje soudní žaloba s Agrofertem ? Proč se daňový poplatník ze zemí EU ještě nebouří?:-)

4 0
možnosti

Já být Němec, tak Čecháčkům nedám ani Euro! :-)

2 0
možnosti

V prvé řadě nikdy neměl systém dotací financovat soukromý majetek. Jestliže dotační fond je placen z daní všech, tak jeho smyslem má být rozvoj veřejného majetku - lepší fungování úřadu, rozvoj infrastruktury, rozvoj veřejných škol a nemocnic......

Je naprosto absurdní, že si žadatel rozvíjí svůj soukromý majetek na který mu přispívá ze svých daní veřejnost.

6 0
možnosti
Foto

Původní myšlenka byla, že konkurenci podpoříme rozvojem malých a středních podniků. K tomu jsou ale potřeba vhodné nástroje. Ne jako dnes u nás, kdy peníze nenávratně rozdělují státní agentury, nebo si jimi vylepšují nabídku velké banky.

Velkým problémem v podnikání je také nízký úrok. Umožňuje vznikat nesmyslným podnikům.

Musí se propojit návratnost, s kulturou podnikání a se zapojením soukromých iniciativ a tím nemyslím venture capital.

0 0
možnosti

J32a80n 20R25á60ž

22. 2. 2020 18:46

Zprvu se to jmenovalo Evropské hospodářské společenství, které si domluvily, jak hospodářské prosperitě Evropských států pomoci tím, že utvoří společný trh. A aby nemohly větší státy těm menším nic nadiktovat, platilo v tomto spolku právo veta. Dnes je EU především politická unie, kde si větší státy díky nové smlouvě usurpují moc diktovat těm menším, mezi jiným i to, jaké zákony a obecně závazné předpisy musí (!!) jejich parlamenty zařadit do vlastního právního řádu. A by nebylo pochybnosti o tom, kdo tomu všemu vládne, právo veta bylo zrušeno.

Nějak mi to připomíná dobu, kdy se Svatá říše římská, jak se tento spolek křesťanských států jmenoval ještě za Karla IV, od 15. století začal nazývat Svatá říše římská národa německého (Heiliges Römisches Reich Deutscher Nation). Takže lze jen očekávat, kdy se spolek Evropanů bude nazývat Evropská unie národa německého, což bude vyjadřovat realitu Evropy 21.století..

8 1
možnosti
Foto

Na to je, Německo slabé. Samozřejmě by to společný trh zjednodušilo, ale musíme najít jiné řešení. Nějaké, které nezničí to množství maličkých národů.

0 0
možnosti
Foto

Ať tento socialismus vylepšíte jak chcete, pořád to bude socialismus a ten jak je prokázáno, dlouhodobě nefunguje.

Ideální by bylo vrátit se k čistému kapitalismu s co nejmenšími regulacemi a nekompromisnímu volnému trhu bez cel, zákazů a dotací.

1 0
možnosti
Foto

To já bych taky rád, ale kde to tak funguje? Jako že by byl jen společný trh? Jsem pro. Socialisté ne.

1 0
možnosti
Foto

"...základem prosperity země nejsou peníze z Bruselu, ale efektivní ekonomika, dokonce často bez rozpočtového deficitu,..." Naprosto ideální jsou zisky z kolonií, totiž neokolonií....viďte ....Bohužel žádnou aktuálně nemáme, zato jednou takovou jsme (i od nás odcházejí značné zisky zahraničním firmám, bankám....)

3 3
možnosti
Foto

Takže zahraniční banky znárodnit? Zdanit? oddělit nás od okolních trhů? Nebo jak? Má to jít jen tuzemským bankám? Zrušíme akciové trhy?

0 0
možnosti
Foto

Dotace jsou zlo - ovšem zkuste to říci třeba zemědělcům - již nyní je pro ně těžké konkurovat díky dotacím třeba Polákům - Francouzům a jižním státům - bez dotací by je trh prostě převálcoval -- již nyní můžeme pozorovat velké zdražení některých potravin - u kterých byla díky výrazně vyšším dotacím v zahraničí domácí produkce výrazně omezena a trh ovládly dotované zahraniční produkty-.-nakonec na to doplatí-hlavně finančně- obyčejný český spotřebitel.-:-/

3 1
možnosti
Foto

Máte pravdu. Neříkám zrušit, ale degresi.

0 1
možnosti

Já jsem byl dlouhou dobu přesvědčen, že dodace u příjemců mají sloužit ke srovnani ekonomiky k prijatelnemu průměru v rámci EU

To se bohužel nepodařilo. Cyklostezky a golfová hřiště příliš k prosperitě nevedou.

3 0
možnosti
Foto

V tom pojetí dotací, jaké tu máme, to ani není možné. Snad v zemědělství, ale v jiných odvětvích?

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS