Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Žádné dotace. Ani do malých, ani do velkých podniků. Nechme lidem jejich peníze a nestavme jim překážky v podnikání. To je to nejlepší co může stát udělat pro ekonomickou prosperitu.

1 0
možnosti
VV

Zacinal jsem ve vyvoji jedne male firmy prave v BWB. Vzdy na konci mesice jem musel vyplnovat dotaznik pro IHK co noveho jsem vymyslel, a majitel firmy (ca. 20 zamestnancu) pak dostaval "dotace" na muj plat. Kolik vedel jen on. Ve slusne spolecnosti se totiz o penezich nemluvi.

3 1
možnosti
Foto

Srovnáváte nesrovnatelné. Např. dobu ministra Dyby. A i tehdy šlo, ač zdánlivě ne, o vstup kapitálu k nám, podpořeného z vlády, a Vy jste se tehdy stali vlastně stát. zaměstnanci. A z toho jste se pak stali ,,soukromníky";-) Jinak znám dost skutečně dobrých řemeslníků. A přesto je pohlcují různá sro. Je to až zákonité. Nemohou si sami zajistit vše potřebné. Od materiálu až třeba po účetnictví. Ale i ta sro se mění v jiné formy, anebo opět zanikají. Jinak ,,pobídky" i dotace jsou nejen ekonomickým, ale i POLITICKOEKONOMICKÝM(!) NÁSTROJEM, a i proto jedním ze segmentů kapitálového trhu.Ale to vše jistě víte, vždytˇ se v tom i Vy sám ,,pohybujete";-)

2 0
možnosti
LV

Téda, Vy jste četl nějakou chytrou knížku! Osvětlete mi prosím myšlenku o tom, že dotace jsou jako politickoekonomický nástroj segmentem kapitálového trhu. Dotace se dají někde koupit?

3 0
možnosti
ZH

Sice jsem vám dal karmu, ale podmíněnou. :-) Podpora drobného podnikání se dá dělat i jinak, než skrze dotace. Například zvýhodněnými půjčkami (ona je to vlastně svým způsobem taky dotace), ale hlavně různými úlevami ze strany státu, jako je minimalizace povinné administrativy, zrušení EET pro drobné firmičky, zvýšení hranice povinného plátcovství DPH atp.

2 0
možnosti
Foto

Jistě. To je přínosnější. Mohl bych pokračovat - paušální daň z příjmu, paušální DPH, odbourání administrativy, snížení daňové zátěže ... účinnější vymáhání dluhů ....

0 0
možnosti
Foto

Dotace pro soukromé firmy je třeba celoevropsky zrušit. Jsou podhoubím nešvarů. Sám jsem před 25 lety zakládal firmu a peníze mi půjčila KB a Rozvojová banka mi pomohla ke snížení úroku z 15% na 7%. Touto formou je třeba podporovat začínající podnikatele ale dotacemi ne. Jeden ji dostane, protože má známé, nebo uplatí na správném fleku a jiný utře nudli.

1 0
možnosti
TB

Jojo. Teď o víkendu jsem byl v luxusním wellness hotelu, kde byla cedulka - postaveno z dotací EU. Takže někdo si z peněz EU postaví svůj vlastní hotel a je to v naprosté pohodě. Když to samé udělal Babiš, tak se z toho může spousta lidí pominout ;-)

2 2
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 36,01
  • Průměrná čtenost 1615x
Původ: Středoevropsky smíšený, Orlické hory

Vzdělání: Ekonomie

Profese: Projektový manažer

Koníčky: Historie, psaní beletrie, cestování

 

Seznam rubrik