Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To máte těžký, protože když se začne řešit dvojí kvalita potravin, tak se začnou především řešit špekáčky a párky, jako kdyby se u nás snad ani nic jiného nejedlo. A pokud jsme skutečně národem jedlíků párků a špekáčků, pak se nemůžeme ničemu divit.

0 0
možnosti

Pořád zůstává ve sporu vyjádření prezidenta asociace průmyslu a obchodu, který tvrdí, že existuje mezi výrobci a distributory praktika, která se dá přirovnat k mafiánské.

Distributoři od výrobců dostávají nůž na krk, že nesmí kupovat a tím do ČR dodávat kvalitní zboží, jinak výrobci potrestají konkrétního distributora úplným přerušením dodávek veškerého zboží a výrobce přejde k jinému distributorovi. Takže kromě přerušení konkrétního zboží, distributor přijde i o ostatní zboží.

Nevím co je na tom pravdy, ale jestli je to tak, pak o nějaké české svobodné volbě nakupování nemůže být ani řeč.

0 1
možnosti

Asi moc ne.

Ale je vseobecne zname, ze v CR pusobici obchodni retezce vyrobce cenove primo vydiraji.

Bud nam dodate spekacky za 40 Kc kilo, nebo si u nas uz neskrtnete. To je zprava z jednoho jihoceskeho masokombinatu.

0 0
možnosti

Gerhard Schwarz (majitel LIDLU)???Neni to nahodou Dieter a LIDL Stiftung?

0 0
možnosti
Foto

Čekal jsem, kdo si toho všimne.

1 0
možnosti

Hlavne jsou chudaci zapadni turiste, kteri k nam prijedou a ve znamem obalu si koupi uplne neco jineho, nez na co jsou zvykli z domu.

1 0
možnosti

Pochybuji ze chudaci zapadni turiste si kdyz prijedou v hotelu vari. A ja osobne kdyz prijedu nekam do cizich kraju chci ochutnat cim se tam ti domorodci zivi.

0 0
možnosti
Foto

Představa, že když si spotřebitelé u nás přestanou nekvalitní potravinové šunty zahraničních výrobců kupovat, tak tito výrobci za trest zkrachují, příliš pravdivá není, protože se se svými ohromnými šunty pouze přesunou třeba na Balkán - a u nás už nikdy šunka za 149 Kč/kg nebude - protože bude pouze ta kvalitní, ovšem za 450 Kč/kg. To bude mít ten efekt, že se budeme chodit na spoustu potravin chodit pouze jen dívat, stejně tak jako se chodíme dívat přes sklo autosalonů na mercedesky, audiny, bavoráky a podobně (protože dovnitř do prodejen nás, o kterých moc dobře vědí, že máme hluboko do kapes, v našem nuzném oblečení vůbec ani nepustí)...;-(

0 1
možnosti
Foto

Firmy vyrábějící potraviny se řídí trhem. Trh žádá levné potraviny a levnou potravinu vyrobíte tak, že ošidíte kvalitu. Firmy ví, že takovou potravinu zákazník koupí, protože se orientuje cenou a ne kvalitou. Pokud to zákazník přestane kupovat donutí firmy začít vyrábět kvalitní potraviny, tak jak je to v Německu. Ti Češi, kteří chtějí kvalitu bez ohledu, že je to dražší než v Čechách, tak jezdí třeba do Německa. Němci kvůli nám zavedly platební karty v obchodech jsou naše prodavačky. Když se podíváte v Německu na parkoviště před jejich obchody, převládají auta SZP z Čech.

1 0
možnosti
Foto

Jenom je zvláštní, že ty úspory z rozsahu nevedou k unifikaci nabídky zboží pod stejnou značkou.

0 0
možnosti
Foto

Cenová a nepřímá diskriminace je umožněna oddělením trhů.

0 0
možnosti

Je omylem si myslet, že když bude člověk jíst jen kvalitní potraviny, povede ak skutečně kvalitní život. Mnozí si to totiž myslí...

1 0
možnosti
Foto

Je omylem si myslet, že když bude člověk jíst jen kvalitní potraviny, nepovede skutečně kvalitní život. Pokud bude jíst kvalitní potraviny, dožije se delšího věku a neohrozího rakovina tlutého střeva.

0 1
možnosti
Foto

Já trvám na dvojí kvalitě potravin! Rozhodně třeba nechci abychom si museli kupovat tp hnusný německý kafe!! Raději si dám skvělé moravské bílé než nepodarek z Itálie!! :-) Myslím, že řetězce to mají dobře zacílené! :-)

0 0
možnosti

Od zitrka zacinam kupovat pouze vyborny cesky kafe od ceskych farmaru a skvele moravske bile - jedno co, hlavne bile (treba konvalinky, daleko belejsi nez zahranicni).

1 0
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 32,73
  • Průměrná čtenost 1615x
Původ: Středoevropsky smíšený, Orlické hory

Vzdělání: Ekonomie

Profese: Projektový manažer

Koníčky: Historie, psaní beletrie, cestování

 

Seznam rubrik