Stačí snaha k úspěchu?

Co dělají úspěšní lidé jinak než ostatní? Jak to, že stihnou za hodinu více než já za měsíc? Je to jednoduché. (Prohlašuji, že následující blog není reklamou firmy Partners.)   

Co dělají úspěšní lidé jinak než my ostatní? Vědci objevili, že v jejich chování se objevují určité jednoduché každodenní vzorce. Prostudoval jsem příslušné příručky a začal se jimi řídit.

1. Každé ráno prý dělají to samé. Začal jsem nosit každý den stejné tričko jako Mark Zuckerberg. Nevím. Třetího dne mi manželka řekla, že smrdím. Pochopil jsem, proč si ode mě v práci všichni odsedali, ale vytrval jsem až do pátého dne, kdy mi manželka triko potají rozstříhala.

Nebo třeba šéf firmy Apple prý vstává každý den v 03:45. Schválně jsem to zkusil už ve 3:30. Jediný, koho jsem tím potěšil, byl náš pes. Řeknu vám ovšem, že jsem netušil, jak budu podezřelý městské policii, když jsem ve svém potrhaném chalátu postával nad psem, očichávajícím ležící opilce a zbytky burgerů v parku.

Zakladatel firmy Twitter prý zase pravidelně každý den ráno v 5:30 běhá po parku. To už jsem býval z výslechu na městské policii i se psem zpátky a běh přes cikánskou ulici na 600 metrů vzdálené autobusové nádraží mě skutečně osvěžil. Ovšem pak jsem čekal až do 6:51, než přijel linkový autobus ze Zlatých Hor. Čím dojíždí do práce zakladatel Twitteru jsem v Googlu nenašel.   

2.Začínají vždy s velkými úkoly a dopřávají si polední přestávku, kdy úplně vypnou. Pracuji jako laický uklízeč u Řádu bratří a sester při Domě Panny Marie v Jeruzalémě. Zkusil jsem tedy uklízet nejprve větší místnosti, jako je dormitorium nebo refectarium. Předpokládal jsem, že si menší úlohy, jako je WC v prvním patře a kumbál na vyřazené soch svatých nechám na později. Když jsem si v poledne sedl a úplně vypnul, překvapil mě kvardián (local chief excutive officer). Nepomohlo mi, že jsem se odvolával na závěry poradce Kevina Kruseho, který prostudoval zvyklosti 200 vysoce produktivních lidí. Kvardián je Polák a mému trutnovskému dialektu příliš nerozumí, proto jsem se ani neodvážil poznamenat, že třeba takový Bill Gates každé poledne hraje karty nebo, že Warren Buffet tráví každý oběd s někým jiným a tento host za to ještě platí! Kvardián mi slíbil od roku 2018 stravenky za 60 korun a mohl by mi je za takové řeči ještě sebrat.  

3. Jsou produktivní i po pracovní době: Například takový Elon Musk čte knihy. To jsou takové ty silné svazky potištěného papíru, zpravidla silnější než 100 listů, ale v mnohem menším formátu než papírové noviny. Není nutné si je kupovat, i v naší vesnici je obecní knihovna a tam vám je za malý obnos půjčí. Když jsem si nějaké donesl, postavila přede mě žena demonstrativně vysavač a nepomohlo mi ani, když jsem zdůraznil, že čtení knih je inspirující a precizuje charakter. Toho večera zůstaly "Kříž u potoka", "Životopis J. V. Stalina" a spisek "Olej" o významu ropy v polovině 20. století nedotčeny. Teprve když jsem večer vyrazil se psem ven, potají jsem si za kontejnerem přečetl několik inspirujících stránek.

Rady jsou opravdu jednoduché, jenom není jasné, jak dlouho je musím dodržovat. Zatím na úspěch stále čekám.    

Autor: Richard Neugebauer | neděle 14.5.2017 12:48 | karma článku: 15,19 | přečteno: 410x