Richard Neugebauer

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek musí daňová přiznání dohledávat?!

31. 05. 2016 18:42:40
"Mladá fronta DNES" dnes uveřejnila článek o tom, kolik investoval do bytů ministr Jan Mládek. Přejme mu to. Na konci článku ale byla šokující věta.

Ministr Jan Mládek má nějaké vzdělání, praxi a už má i svůj věk. Celý život pracuje v různých ekonomických funkcích, a tak by nás nemělo šokovat, že vydělává peníze a investuje je. V dnešním čísle MF DNES se dočteme, že si nakoupil tři byty. jeden za 7,9 mil. a jeden za skoro 4 mil a ještě nějaký další. Použil nějaká rodinná stavební spoření, vzali si hypotéku a něco splatili předčasně. Asi dostal nějaké odměny. Až potud nic zvláštního. Do bytových nemovitostí investuje skoro každý účetní, automechanik nebo zubař.

Nakonec se reportérka Eva Pospíšilová zeptala, jestli tedy ministr měl tak vysoké příjmy v době, kdy ještě nebyl ve vládě, a tedy nemusel dokládat své příjmy a majetek.

A ministr odpověděl, že šlo o normální příjmy z živnostenského podnikání v tehdejší době a že je zveřejňovat nebude, protože:

"Mám jinou práci než dohledávat osm let stará daňová přiznání..."

Vážený pane ministře! Vláda právě projednala návrh zákona o prokazování příjmů. Nejsem jeho příznivcem a jsem mnohem menším živnostníkem než vy, ale jsem už finančním úřadem a smyslem pro pořádek tak vyškolen, že si přiznání k dani z příjmů fyzických osob ((DPFO) ukládám. Za těch 25 let jsou to 3 složky - slovy "tři". V posledních letech se přiznání vyplňuje na "elektronickém podání" a ukládá se tedy i na hard disku.

DPFO se nemusí dohledávat, Každý řadový Evropan prostě jde a vytáhne je ze svého osobního archívu.

Buď jste pokrytec, to by bylo ještě dobré. Jinak byste totiž byl bordelář, a to by mi na pozici ministra průmyslu a obchodu dost vadilo.

Autor: Richard Neugebauer | karma: 35.56 | přečteno: 1406 ×
Poslední články autora