Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ceny kolísají, jednou stoupají, jindy klesají. To je vlastností trhu. Příliš vysoké ceny neexistují. Pokud by byl příliš vysoké, nikdo by si zboží nekoupil.

Zdroj: https://richardneugebauer.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=802298

Nedokážete ve zralém věku vidět, že vše není zboží a už vůbec ne jen tržní zboží. Je to skličující, když nechápete že strukturálně je velký podíl komodit, které mají monopolní postavení a vy je prostě kupovat musíte za všech okolností. Jinak zpátky na stromy, tam jsou skutečné soběstačnosti a vele tržní podmínky.

3 1
možnosti
Foto

Co to je tržní zboží? Zboží samo o sobě je výrobek pro trh?

Které komodity mají monopolní postavení? Vodovodní síť? Nikdo nehovoří o soběstačnosti. Hovořím o nedostatečné nabídce, pokud je cena příliš nízká.

0 0
možnosti

Já nepodceňuji "podnikání". Nemohou ale všichni nebo většina podnikat. Kolik je proboha v tom báječném Německu (a to nemyslím ironicky) podnikatelů - do 10%? Jako každý nemůže být manažerem, musí mít na to "buňky", to se naučit zcela nedá.

Někdy mi ty Vaše texty připadají - nemáš se dobře? Tak podnikej ...

1 0
možnosti
Foto

Samozřejmě, že všichni nemohou podnikat. Celosvětově podniká tak 5% práceschopných. Ale my ostatní by bychom je neměli pokládat paušálně za podezřelé vyčuránky (samozřejmě i takoví jsou jako ve všech povoláních).

0 0
možnosti

Dle Vás se tedy vyspělost jedince pozná podle toho že nejí, nespí, mrzne, nesouloží a odmítá zábavu? Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.Jan Werich

1 0
možnosti
Foto

Ne. Jíst, pít atd. musíme všichni .... ale to není všechno.

2 0
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 43,42
  • Průměrná čtenost 1615x
Původ: Středoevropsky smíšený, Orlické hory

Vzdělání: Ekonomie

Profese: Projektový manažer

Koníčky: Historie, psaní beletrie, cestování

 

Seznam rubrik