Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jsem přesvědčená, že p. Stanjura dělá, co může v mezích státu zadluženého předchozí nekoncepční vládou. Jinak - spočítat DPH opravdu není legrace, i když jsem se to byla schopná před léty s kalkulačkou v ruce naučit /jsem zdr. sestra/. Za článek palec.R^

0 0
možnosti
Foto

J11a86n 89Š87i20k

21. 4. 2023 7:57

Souhlasím. Ministr nemusí být supr odborník, ale hlavně dobrý manažer, který si dokáže vybrat kolem sebe lidi. Zeman byl sice možná dobrý národohospodář, ale co je to platné, když se nedokázal obklopit schopnými lidmi. Navíc je módní zjednodušující pohled hlavního viníka. To, že sedí na vrcholu a nese odpovědnost je jedna věc. Má ale pod sebou desetitisíce lidí, kteří vymýšlí a provádí každodenní práci dle politického zadání. Národ pracuje a zodpovídá sám za sebe. Kdybychom méně fňukali nad každým kbelíčkem nespravedlnosti a raději pořádně a zodpovědně pracovali, jsou Češi tomu adorovanému Německu o hodně blíže. Hezký den

0 0
možnosti
PK

I takový pravičák jako ekonom Schwarz říká - bez zvýšení daní deficit výrazným způsobem nesnížíte.

1 0
možnosti
IS

Pokud ovšem výrazně nesnížíme výdaje, vyšší příjmy budou "efektivně" státem spotřebovány jako současné a minulé příjmy. A snížení výdajů především znamená snížení agendy státu.

1 0
možnosti
MC

Pokud nebude na nejvyšším místě dobrý manažer a osobnost jsou nám odborníci k ničemu. Nevím proč lidé chtějí vládu odborníků. To je falešné rčení, které vypadá zdařile, ale je bohužel zcestné a levicové. Ani politik, který tomu neporozumněl je pro stát zkázou. Znám mnoho odborníků, kteří bez řádného vedení jsou bezcení. :-)

0 0
možnosti
Foto

Proč by měl být neúspěšným primátorem? Já jsem ho sice potkal jen dvakrát v životě a nedělám si žádné iluze o komunální politice, ale dosavadní \Stanjurovy kroky svědčí o jasné koncepci v mikroprostředí a o snaze zabránit nejhoršímu ve fiskální politice v rámci možností. Samozřejmě že měly být zmrazeny důchody a platy ve veřejné sféře, sníženy sociální dávky zkrácena podpora v nezaměstnanosti a otevřen trh práce. Ale "prostý" lid se už zase stal závislý na socialistickém státě a většina se ráda vrátí k Babišovi. Ekonomové vědí, že náš veřejný dluh ještě není dost velký. Ještě 10 let můžeme rozdávat, než zkrachujeme jako Řecko.

2 1
možnosti
JV

Největší chyba není chyba Stanjury, ale Fialy, který ho nesmyslně jmenoval do funkce. Předlouhá léta se za ODS prezentoval coby představitel ekonomiky a financí daleko fundovanější pan Skopeček.

5 0
možnosti
Foto

Prezentoval, neprezentoval, Skopeček byl celý život jen politikem a stranickým funkcionářem, případně v Think tanku. To už má lepší praxi i ten Michl z ČNB.

0 0
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 36,02
  • Průměrná čtenost 1615x
Původ: Středoevropsky smíšený, Orlické hory

Vzdělání: Ekonomie

Profese: Projektový manažer

Koníčky: Historie, psaní beletrie, cestování

 

Seznam rubrik