Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Napsal jste "podivma val;ka" pane autore, ale pravdu nemate. Spoluvinnici Nemecka za rozputani 2.sv. valky SSSR-Soveti, napadli 30. 11.1939 Finsko a Finove se branili az do brezna 1940. A ta valka nebyla vubec podivna, Finove bojovali za svou zemi stejne srdnate jako v soucasnosti Ukrajinci, Po kapitulaci Finska, SSSR napadl Litvu, Lotyssko a Estonsko, pote rumunskou Bessarabii, teprve pak si Nemci i Soveti uzivali "odpocinku". Ve skutecnosti se oba pripravovali na dobyti Evropy a pozdeji snad i celeho sveta. Stalin byl ten moudrejsi a projevil trpelivost. Kdyby on a Sovetsky Svaz napadl Nemecko, byl by to jejich konec. Proc? Protoze by svete celem, jedineho spojence nenasli.

0 1
možnosti

Trošku účelově jste zapomněl nejen na předchozí 2 měsíční pokusy SSSR o jednání, ale také na politický vstup Německa do řízení těchto států.

Např. umístění Wehrmachtu v Laponsku, se souhlasem finské vlády.....

Finové si byli vědomi, že vpuštění německých sil do Laponska lze vykládat jako podíl na přípravě agrese, přičemž chtěli před světem vystupovat v roli napadeného poté, kdy SSSR vojensky zareaguje proti Finsku.

Z pohledu vedení tehdejšího SSSR se jednalo o přípravu aktu agrese ze strany Finska, které svoje území poskytovalo fašistickému Německu pro německý útok na SSSR.

Ostatně v zimní válce finské jednotky řídil nejen maršál Mannerheimem , ale i němečtí důstojníci. SSSR nechtěl čekat na zformování německých jednotek k útoku a proto se raději pustil do útoku hned - i když na válku nebyl ještě dostatečně připraven - podobně jako nyní RF na Ukrajině.

:-/

0 0
možnosti

J74a65n 19R23á53ž

20. 1. 2023 14:44

Ve válce sice jsme tím, že dodáváme zbraně jedné straně konfliktu. Ale způsob, to jak informaci že jsme ve válce premiér nahlásí do "éteru" je velmi nepatřičné. Dá se to vnímat, jako oficiální prohlášení, což by totiž mohlo dát právo Rusům na odvetné akce. Se slovy by měli zacházet politici opatrně. Ovšem od panna Fialy se to očekávat nedá, protože on se rád poslouchá.

1 1
možnosti
Foto

Války se dnes nevedou vojenskými prostředky, ale nevojenskými prostředky. Vzhledem k přípravám na anexi ukrajinského Krymu a Donbasu přišel generál Valery Gerasimov s takzvanou Válkou nové generace. Ta plně odpovídá parametrům hybridní války, přestože tento termín Rusové oficiálně neužívají. Celkově je západními mocnostmi tato forma ruské vojenské taktiky označována po svém strůjci Gerasimova doktrína Znamená to uplatnění vlivu na vybrané politiky a jejich pomocí ovládnout veřejné mínění. Ovládnout sdělovací prostředky, sociální sítě a jiné prostředky k manipulativní využití ke dezinformační kampaňi a propagandě . Pomoci zpřísněných osob vyvolávat demonstrace proti NATO a základnám NATO. Poškodit o důležité ekonomiky státu, pomoci uvalení cla, embarg, odepření dodávek surovin či energie, destabilizovat klíčová. odvětví a tak dál a tak dál. Tohle se dnes děje proti Evropě. Tomu se říká válka.

0 0
možnosti

Jirko, kde jste to opsal ?

I u nás se už dávno praktikuje ..... uplatnění vlivu na vybrané politiky a jejich pomocí ovládnout veřejné mínění. Ovládnout sdělovací prostředky, sociální sítě a jiné prostředky k manipulativní využití k dezinformační kampani a propagandě . Pomoci zpřísněných osob a nátlakových skupin - jako např. milion chvilek, vyvolávat demonstrace proti předem určené osobě - např. Babišovi, ministryni spravedlnosti ...... i proti Rusku.

Politiková záměrně a beztrestně poškozují ekonomiku státu, pomoci uvalení cla, embarg, odepření dodávek surovin či energie, destabilizovat klíčová. odvětví a tak dál a tak dál. Tohle se dnes děje proti Evropě.

Tak to co praktikuje ČR - tomu se říká válka ?

Tak to jste mi hezky vysvětlil !!!

!!!!!!

0 0
možnosti

Mýlíte se že více trhu by zabránilo problémy s léky, nemusely se stropovat ceny atd. Právě trh určil - suroviny "od Putinů", hotové výrobky z Asie, nejvíc Made in PRC.

K té válce - ukazuje se na různých místech že "nehomogenní" státy jsou náchylné více ke konfliktům, I ti mírumilovní Češi a jen o něco víc emotivnější Slováci se rozpadli, to samé Jugoška, ale hodně krvavě. I Ukrajina - západ na Západ, východ s vysokým podílem ruského obyvatelstva. Bohužel tady je mléko rozlito a co reálně s tím ...

0 0
možnosti
Foto

Suroviny od Putinů a výrobky od PRC, protože cena pracovní síly je u nás příliš vysoká.

Křehkost nehomogenních států je český předsudek. A co Švýcarsko nebo USA?

1 0
možnosti

V podstatě souhlas. Ale nespojoval bych to s drahými energiemi, to je cena za zelený úděl ani s inflací, na to jsme si zadělali zadlužením a tiskem peněz. To by bylo i bez války

3 0
možnosti

R^. Bohuzel pro mnohe je pouceni z historie necim nedosazitelnym.

2 0
možnosti
Foto

Historii píší vítězové. Ti si pak nejednou její výklad upravují k obrazu svému. To je oním poučením;-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 43,42
  • Průměrná čtenost 1615x
Původ: Středoevropsky smíšený, Orlické hory

Vzdělání: Ekonomie

Profese: Projektový manažer

Koníčky: Historie, psaní beletrie, cestování

 

Seznam rubrik