Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Eine Frage des ekonomischen Ignoranten/ Verzeihen Sie meinen gebrochenes

Deutsch/ : Warum ČEZ konnte kein staatliches Unternehmen sein, und 80%

der Gewinne an Energieindustrie abfuehren ?Vorstand , Unternemhmenverwaltung konnte alles kontrolieren.

Tschuss.

Andreas, stets /immer ?/ Beginner "Deutschschueler."

0 0
možnosti
Foto

Milý Ondřeji, moje matka byla Češka. 1. Proč by měl ČEZ být státním podnikem ? Státní podniky byly rozhodující formou vlastnictví a to bylo jednou z příčin zaostávání socialismu. Kolik je vám let? To vám ve škole neřekli? 2. "Odvádět 80% zisku do energetického průmyslu. ČEZ sám je enegretický průmysl, ze svého zisku hradí své investice. Mimojiné se před covidem řešilo, z čeho zapaltí výstvbu nových jaderných bloků v Temelíně. Místo abychom byli rádi, že si na to vydělá, odvede dividendy do státního rozpočtu (70% akcií drží tento stát), tak mu ty peníze sebereme a ještě je vyházíme oknem? Jak je možné, že i v této těžké době je stále více volných parcovních místnež nezaměstnaných? Kde jsou ti ubožáci, kteří si nevydělají na živobytí vlastní prací, když ta místa neberou?

1 0
možnosti
Foto

To je jak na horské dráze, jednou hodně správně, za chvíli zase hodně špatně.

Na vysokoškolského pedagoga, předpokládám v ekonomické oblasti, projevujete udivující neznalosti. Zastropování totiž v ČR není nic nového a pokud byste znal zákon 526/1990 Sb., o cenách (ano, stále platí, stále platí), tak bystě věděl o různém rozsahu stropování cen, dosud platném např. u léků. Je to nesystémové, to je fakt, ale existuje to, není to nic nového.

A diskuze o privatizaci v devadesátkách? Vše předem odsouzené k zániku a odmítnutí, kromě Klausem forsírované varianty Ježek-Trnka, s níž Klaus neslýchaně (tuším) habilitoval. A důsledky zřejmě nevnímáte, neboť pomíjíte.

1 0
možnosti
Foto

Úkolem studovaného ekonoma není mít pravdu, ale vysvětlit, proč daný podnikatel uspěl či naopak zkrachoval. Ale nikoliv, co by měl dělat, aby uspěl nebo jak zabránit krachu. :-)

0 0
možnosti
Foto

J74a42n 27C65i84b68u87l55k88a

11. 9. 2022 11:11

Rovný přístup ke zdravotní péči již v Ústavě máme... tak tam přidejme energie, jídlo/vodu a bydlení a "stropy" jsou na světě. Stejně tak nárůst daní.

0 0
možnosti

A taky k autu, internetu, mobilu, počítači, televizi se 150 programy... proč ne? Vždyť člověk přeci musí mít právo užívat technologický pokrok lidstva.

A dost podstatné právo na přístup k pohlavním orgánům opačného pohlaví. Smyslem existence života je rozmnožování, každý by měl mít možnost předat svůj genofond a spojit ho s genofondem kohokoliv jiného opačného pohlaví.

To všechno bych do Ústavy nacpal taky!

0 0
možnosti

Měl byste ten text upravit aby to bylo česky od začátku do konce. K obsahu - jestli se připojíte k vyspělejšímu celku s vyššími mzdami - tak se dostanete do vážných problémů které musíte řešit. Statisíce lidí Vám odchází, abyste udržel v otevřené Evropě zdravotnictví, školství, silové složky a j. - musíte tam napumpovat peníze. Jinak se Vám to rozsype. Pak jsou "teorie" o předstihu růstu produktivity před mzdami jen teoretické. Samozřejmě to nesmí být zase opačný extrém.

1 0
možnosti
Foto

Chybí nám tu rezervní armáda nezaměstnaných, která je ovšem zárukou ekonomického růstu. ;-D

1 0
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 36,02
  • Průměrná čtenost 1615x
Původ: Středoevropsky smíšený, Orlické hory

Vzdělání: Ekonomie

Profese: Projektový manažer

Koníčky: Historie, psaní beletrie, cestování

 

Seznam rubrik