Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Když např. učitelé nepřinášejí prosperitu - tak je zrušme. Už Baťa před 100 lety hovořil o nezastupitelnosti a vyváženosti významu podnikatelů, zaměstnanců a dělníků.

0 0
možnosti
Foto

Ale proč je u nás malá nezaměstnanost a přitom poptávka po pracovních silách? Na to už ekonom neodpoví. Ovšem kdo viděl některé naše provozy, asi jej napadne, jestli to není nízkou produktivitou práce. A proč máme nízkou produktivitu? Protože máme zastaralá zařízení a technologie.

A odpor k inovacím. Takže než instalovat nové zařízení a zaškolit obsluhu, která se tomu bude bránit, je jednodušší najmout nezaškoleného pracovníka, který to kolečko a smeták zvládne.

Ono je to ve státní správě i nevýrobních sektorech podobné.

R^

2 0
možnosti

Dobře napsáno R^ Řešit současnou situaci přidáváním na platech je holý nesmysl, takto inflaci neporazíme. Uskrovnit by se na rok/dva měli všichni bez rozdílu a pomoci by se mělo jen těm, kteří prokazatelně finanční zátěž nezvládnou.

3 0
možnosti

J13a38n 50R17á76ž

9. 9. 2022 18:38

Covidové rozhazování státních peněz způsobilo, že si (skoro) každý myslí, že stát je povinen se postarat, aby občanům životní úroveň neklesla ani v době krize.

Mne ty nářky jak klesají reálné příjmy a že stát by měl zasáhnout, aby se to zastavilo už štvou. Přišla krize a to daleko horší než si chceme vůbec připustit s doba hojnosti na kterou jsme si zvykli je nenávratně pryč. Takže nezbývá než přijmout jako fakt, že nám nebude nikdo, zejména ne stát dorovnávat příjmy na úroveň, která zajistí stejnou kupní sílu, jakou jsme měli ještě nedávno.

0 0
možnosti
Foto

J82a29n 54Š55i77k

8. 9. 2022 14:59

Souhlas R^ Nejhorší je, že státnímu sektoru čím dál hůře dochází, že bez soukromého nemohou fungovat. Ano, jde o spojené nádoby, ale peníze do nich tečou jen přes sektor soukromý...To není žádné vyvyšování podnikatelů nad úředníky. To je fakt. Díky za článek a přeji hezký den

4 0
možnosti

A co tím chcete říci? Že mají ti státní poklonkovat? Tak se to přece nenechá stavět. Mezi námi - nechtěl bych být v této době státní úředník.

0 0
možnosti

Když nežerou živnostníci, ať nežerou úředníci!

https://prasek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=758797

0 0
možnosti
Foto

Bez vzdělání, zdraví a bezpečnosti a nakonec i úřadů, by se mohli jít vykutálení podnikatelé, kteří se stejně snaží stát ošulit, klouzat. Nejvíc do státní kasy platí zaměstnanci.

0 2
možnosti

doufám, že žádný tzv vykutálený podnikatel vám a vám podobným NIC neprodá...

1 0
možnosti

Státní zaměstnanci si to nemyslí.;-D Bohužel, podotýkám.:-/

1 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, navíc zvyšování platů v neproduktivní sféře je jen posilování tlaku na rostoucí inflaci. Prostě se zaměstnanci stali zajatci kandidáta na Hrad a to i osobně velmi nezodpovědnými.

4 0
možnosti

Jo, HSystem, Kožený, Agrofert a Bohemia energy, kdo by takové prosperitě odolal.

1 0
možnosti
Foto

8-o (za víc to nestojí)

0 0
možnosti
Foto

Vynikající článek, pane NeugebauereR^

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS