Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Naštěstí tu máme pana Trčálka. Jako protiváha vynikající. ;-DVětvička je těžce, opravdu těžce mimo. Což je škoda. Tah na bránu má. Ale jsou i těžší váhy mezi mimoni, třeba můj oblíbený hudebník Roger Waters.:-(

0 0
možnosti

Nemyslet je velké umění, které je pro duchovní růst velmi prospěšné, ba nezbytné. Je to však většinou velmi obtížné. Zkuste to aspoň na 5 minut a uvidíte, že není snadné ty nesmysly, které se Vám líhnou v hlavě alespoň ignorovat :-).

1 1
možnosti
Foto

Ano, lepší je, když je nakreslíte. :-)

0 0
možnosti

Které ziskovky jsou politické? Co třeba všechny s kvikotem "přyjýmejme uprchlýki", tedy všemožné hejfrý, Člověk v "tísni", hlídači jediné pravdy od Cempera, "Evropské hodnoty" Jandy, jehož původní povolání je v diskuzi zakázáno uvádět, jistá rasistická organizace začínající na R...

Stručně řečeno kladete ve svém blogu mírně postižené otázky.

2 0
možnosti

Vážení, při vší úctě a skromnosti mi to nedá, abych se nezeptal. Necvičí zmíněný s Vašimi emocemi stejně dovedně, jako pan prezident?

Ani netušíte, jako satisfakci dáváte oběma tím, jak zuřivě diskutujete o jejich každém duševním ubzdění.

Koneckonců, stává se zde tradicí, že ti, kdo rádi svým psaním sáhnou hluboko za hranice slušnosti, vypínají diskusi.

Pochopte, v této zemi se vede šampionát v hloubce demagogie ve zjednodušeném výroku. A takové řeči si "národ" cení, odmění čteností a karmou, protože jsme národ fňukalů a kdyby bylo fňukání olympijským sportem, měli bychom pokaždé stříbro, protože nikdo na světě neumí skuhrat lépe než dederon

Cílem těchto dílek není vzbudit diskusi, ale naopak jí zabít, protože už tím, že o nich diskutujeme, šíříme dál ten mor, o kterém se diskutovat nedá.

"Národ" má v genech, že jakmile se proti někomu vyhraní ti, které tak dovedně ocejchoval Miloš Zeman v rámci své primipivní politické ofenzívy, začne terč Vaší kritiky chápat jako dalšího Jánošíka / Rumcajze, který se lidovým způsobem pokouší škodit těm, kdo ještě mají nějakou sebeúctu.

Sebeúcta je v tomhle ohledu slabostí, která Vám brání používat zbraně, které mají ti, kdo už dávno vzdali jakoukoliv snahu a jsou jen exoty - celebritami, které lidé sledují z nudy a vzteku jako kikiny na tiktoku. Internet proboural ty poslední hranice filtrace výroku pravidly a je na Vás, jak si vydiskutujete obecný pohled a reakci na podobné výtvory, které budou čím dál častější.

Politické strany kolabují po celém světě, protože internet je dnes místo, které místo elit produkuje celebrity a ty se stanou těmi, kdo budou formulovat názor toho klubka nepojmenovatelných emocí, které reprezentují. Příznivců mají kolikrát více, než staré partaje členů. Jeden z Vás to pochopil. Jmenuje se Karel.

0 0
možnosti

On je ovšem ochoten zahodit ta pravidla, která bráníte a stát se jedním z "nich" svým stylem, výrazivem i osobním tónem. On používá ten velmi úspěšný styl, který konečně zlikvidoval komunisty.

Řekněme si upřímně, bolševik a normalizace u nás v kotlince celkem chutnala. Déle než Jakeš vydržel jen Nicolae, ostatní už byli dole - Kádár, Honecker i Jaruzelski už "to měli za sebou" a tady se prostě nedařilo opozici vůbec, "národ" spokojeně brblal u píva, ovaru a Bohdalové.

Ten režim ztratil mlčící většinu jen tím, že se stal dokonale směšným v protikladech svých výroků s realitou. Obávám se, že v současnosti se jím stává tento svět i se vším dobrým, co přinesl a pokud nevygenerujeme méně povrchní politickou reprezentaci toho našeho světa, nezískáme důvěru těch, kdo dnes stojí v rozpacích a ve stínu mezi námi a těmi na ulici.

Vracíme se k Darwinovi už ne jako živočišné druhy, ale uvnitř jednoho druhu jako společenské druhy, rasy, komunity, říkejte tomu, jak chcete.

Ten darwinismus lze zobrazit - stádo kaferských demokratických buvolů je náhle obklíčeno šelmami u napajedla, protože se příliš dlouho věnovalo pastvě a tak, vody bylo dost a šelmy lovily menší druhy. Teď je vody málo, gazely a antilopy dávno zdrhly a šelem je náhle moc, stádo se najednou stane menším, než je pro obranu možné a pod tlakem se dá na organizovaný ústup, protože geny velí přežít kdekoliv a za jakoukoliv cenu, zatímco gazely a antilopy se stanou šlágrem příští sezony, protože buvoli došli. Pár jich přežije v odlehlých koutek a budou zlí a útoční, protože jim nic jiného nezbude. No a časem se lov stane těžším, nic nezbude mrchožroutům, kteří se v hojnosti zmnožili v konjunktuře a i tyto druhy začnou vymírat, protože nebudou schopny zajistit si dost žrádla.

Tento koloběh probíhá ročně. Úkolem civilizace je ho zpomalit, ale zastavit ho nejde. Kdo se nepřizpůsobí, vymře.

0 0
možnosti

Díky za blog. Za mne se vlastně vyjádřil Petr Kleinwächter. Nespatřuji důvod, proč bez diskuse něco očítat. Zřejmě nějaká exkluzivita autora - mám šťastný den. Jako za dob rudých kožců. Mohu se obeznámit a držet krok. Názory jako zboží. Na pult s nimi a vést o nich dialog. Prakticky to stejné dělá soudruh Bureš. Mimořádně přijde do práce a všechny poplive.Záměr splněn, to své dále neobhajuje - splněno. Jde slavit k televizi a čeká na velícího - Alenku. Podobně náš cestovatel názorů. Přijde mi to komické, jsem z toho na větvi ... :-)

1 0
možnosti
Foto

Asi by měli zrušit karmu, ať to ty uvědomělé diskutéry neirituje.

10 0
možnosti
Foto

Tak jo, já to smažu, umístím znovu a vy už karmu nedávejte.

1 0
možnosti

Sie schreiben Kohl, mein Lieber. Tak psal Erich Maria Rilke.

Četl jsem poslední blog Větvičky. Má pravdu. Ekonomice nerozumím, jsem pitevní laborant. Ale.....proč máme tak drahé mobilní operátory ? Především proto, že stát jim pronajímá frekvence za nekřesťanské peníze. Stát inkasuje peníze a co s nimi udělá ? Prožere je stejně jako Polsko za Gierka prožralo západní půjčky.Cena benzínu je také z velké části v rukou státu. Vysoká spotřební daň naplní státní kasu aby pak Hlubuček s Redlem neumřeli hlady.

Říkejme tomu turecké hospodářství nebo Polnische /tschechische ?/ Wirtschaft,

... je to jeden " bolschewistisches Chaos ". ;-D

6 0
možnosti
Foto

Okay, Andreas, der Wettbewerb an diesem Markt soll man verbessern, übrigens die EU hat den ersten Schritt schon getan und die Preise EU-weit vereinheitlicht. Aber dieses Problem hat mit Fiala nichts zu tun. Warum griff Ästlein nicht schon die vorherigen Regierungen unter Anderem Babiš nicht an?

0 0
možnosti

J18a56n 40R49á30ž

2. 9. 2022 18:01

Pan Větvička v jednom blogu napsal, že mu nejvíc nadávají ti, kteří tvrdíc, že ho nečtou jsou vlastně nejvíc pod jeho vlivem, protože buď musí nějak komentovat blog, který nečtou nebo alespoň se nějakým tím plus nebo mínus sekundárně přidávají do diskuse.

Dámy a pánové, když někoho rád nemám a jeho blogy považuji za obskurní, tak je opravdu nečtu a nijak je nekomentuji. Doporučuji totéž udělat s panem V všem, kteří ho rádi nemáte a budete mít klidné spaní.;-D

PS. Komentáře Větvičky o politice jsou podle mne pasé, ale jeho "cestopisy", aneb zprávy z cesty jsou vtipné a ilustrační fotky naprosto skvělé. Takový blog od Větvičky vždy rád otevřu. .

Věřím, že to pan Větvička čte, tak pro něj: Napsat v bolgu větu " Fiala se tvaři, že je kamošem teho Žida, co vede Ukrajinu, " je odporná hňupovina. Myslím tu část, kdy "teho Žida co vede Ukrajinu" myslíte Zeleńskeho.Rv

5 3
možnosti

Ano, zápisky z cest pořád dobré (pokud v nich ovládne nezatahovat do nich politické názory), zbytek úhor.

5 2
možnosti
Foto

.... a díky za tento blog, po přečtení Větvy jsem měl potřebu mu něco napsat, což by bez vás nešlo.

6 1
možnosti
Foto

Větva před lety zvolil svůj expresivní způsob psaní, kterým poutal pozornost a získával popularitu. Když se to očetlo, začal ingerovat do politiky, tedy musel (nemusel, ale vybral si) zvolit stranu. Jen mne překvapuje, že v současné době je na straně Ruska a rusofilů, ačkoliv ti napadají krajiny, o nichž psal a vychvaloval je, stejně jako místní obyvatele.

To už opravdu není možné hodnotit jen jako bezskrupulózní touha po popularitě, to už je zvrácenout a vyvrácení osobnosti. Pomatenost bych neuvažoval, blokování diskuze svědčí o uvědomění si kritiky a problematičnosti názorů.

V tomto kontextu se to jeví být spíše jako neapetitlich.

16 1
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 36,01
  • Průměrná čtenost 1615x
Původ: Středoevropsky smíšený, Orlické hory

Vzdělání: Ekonomie

Profese: Projektový manažer

Koníčky: Historie, psaní beletrie, cestování

 

Seznam rubrik