Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Putin bude mít mimo Evropu s hledáním nových odběratelů na ruský plyn a ropu velký problém. Zadarmo nic nikam dávat nebude a mnoho malých státu, nehledě k tomu, že k nim nevedou ani žádné ropovody a plynovody - většinou nemají peníze. ;-(

0 0
možnosti
GK

Asie je velka, hodne velka. A hodne lidnata. 8x vic lidi nez Evropa.

0 0
možnosti
JK

J46a48n 49K40a68r77a14s42e71k

16. 4. 2022 17:56

mate naprosto pravdu. Mezi prirodni bohtstvi patri samozrejme i voda a o tu se zacne brzy drsne bojovat. Nebo měď - co si u toho Panbuh myslel, kdyz 1/4 celkovych zasob 'pridelil' do Chile. Vsechny tyhle suroviny by mely patrit vsem.

Problem vidim na rozdil od Vas v tom, jak ty prijmy rozdelit.

Uplne zasadni a spravedlivy postup by byl ten, ze kazdemu obcanu, ktery se narodi na teto zemekouli by vlastne mela patrit ta 1/7.7-miliardstina tech surovin. A kdyz by chtel Apple delat ty smartphony, tak by musel od tech vlastniku tech surovin odkoupit ty jejich podily. Takova Klausovska kuponova privatizace.

Bohuzel vime, jak to s tim Klausem dopadlo - musi se tedy najit nejaky zpusob, jak to spravedlive vyresit.

0 0
možnosti
JL

Pane Karasku. Zacnete-li rozdelovat prirodni bohatstvi, musite vedet, kolik jej planeta skryva.

Jen namatkou. Minuly rok bylo objeveno na uzemi severniho Quebeku uzasne mnozstvi zeminy s velkym procentem zlata. Mnozstvi uranu je dnes podstata dobrych prijmu jak pro Kanadu tak pro Kazachstan. To nepocitam jeste naleziste s mensim mnozstvim teto rudy. Take vyzkum asteroidu v budoucnu nam muze pomoci ziskani cennych materialu. Cena vsak na pocatku bude velika.

Pro vasi informaci. Mam kanadske obcanstvi a pobiram starobni duchod. Jeho cast je umorena penezmi ziskane z povoleni tezby mineralu.

2 0
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 43,42
  • Průměrná čtenost 1615x
Původ: Středoevropsky smíšený, Orlické hory

Vzdělání: Ekonomie

Profese: Projektový manažer

Koníčky: Historie, psaní beletrie, cestování

 

Seznam rubrik