Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EH

Problém naší ekonomiky spočívá v těch službách. Pokud 60% lidí nic neprodukuje, v době krize budou hlady. Naše společnost není stavěna na krize. I propagace učebních oborů počítá s věčným blahobytem.

0 0
možnosti
Foto

I liéd ve službách něco produkují, ne jen v zemědělství nebo v průmyslu: Když vás ostříhá kadeřnice, když klempíř opraví střechu, když poradce ušetří náklady spojené s hypotékou ... když právník vyřeší komplikované vztahy, kdž úředník vyřeší nějaký sociální problém ...

0 0
možnosti
JL

Úplně jsem autora nepochopil, ale na něco se ptá: kdy pojedou služby? Myslím, že až skončí tzv. pandemie a lidi začnou zase z nudy migrovat, nebo pro práci a tak vůbec. Jinak problém téhle civilizace je asi v tom, že si nechce přiznat, že staří a vážně nemocní prostě někdy umřou. Problémy s tím naopak nemají jiné kultury, řekl bych, že Indie nebo Afrika si to tak neberou. Mimochodem nějaká ekonomka dnes říkala, že ekonomika v podstatě neroste, protože to sežere inflace. To vypadá logicky. Jsem zvědav, zda budu mít příští rok na přežití z důchodu a na nájemné +energie, byly doby, kdy to vypadalo, že jediný problém 21.století je, kdy poletíme na Mars. Zdá se, že problémy přibudou, věda sem, věda tam.

1 0
možnosti
Foto

To, že vás chce systém zachraňovat je jen zdání. Vlády pracují s jinými incentivy než například zdravotní pojišťovny, nebo lékaři. Důležité je, aby jim co nejvíc lidí uvěřilo, že jim jde opravdu o to, zachraňovat lidi.

Jakmile jim to většina uvěří, mohou si pak dělat co chtějí. Tj. zvyšovat moc státu skrze plošná nařízení a beztrestně cucat ze státního rozpočtu tolik prostředků, kolik potřebují k uspokojení svých potřeb a potřeb svých známých.

1 0
možnosti
Foto

Podepisuji v plném rozsahu. Bohužel, zděšená společnost se polarizovala většina ztratila selský rozum.

0 0
možnosti
JK

Podle selského rozumu je Země placatá.

1 0
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 43,42
  • Průměrná čtenost 1615x
Původ: Středoevropsky smíšený, Orlické hory

Vzdělání: Ekonomie

Profese: Projektový manažer

Koníčky: Historie, psaní beletrie, cestování

 

Seznam rubrik