Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Systém exekucí v praxi unguje tak,ze nepoučenému vezme víc, než bylo nutné, ale mazáci ho obelstí a neplatí nic. Proto vedle sebe můžou existovat dojemné příhody o exekucich na teenagerech a dluznici jezdící v mercedesu, není jedno nebo druhé.

MMCH exekutor je podnikatel, který má lepší motivaci, než státní úředník a stejně má úspěšnost někde kolem 30% což je sice víc jak dvakrát lepší než stát, ale taky je to mizerie.

0 0
možnosti
JR

J90a61n 33R63á15ž

5. 7. 2021 11:59

Kamarád, žijící v Kalifornii mi vyprávěl, jak dopadl jeho soused. Nikdo netušil, že má velké dluhy i nějaké problémy s daněmi. Takže byl každý překvapen, když jednou přijela "odtahovka" a odvezla mu obě BMW. Asi za měsíc přijel náklaďák, naložil vše, co bylo uvnitř domu, odvezl vše někam do skladu a na plotě se objevila cedule "FOR SALE". Protože stát není od toho, aby zadluženým pomáhal, rodina žijící v relativním luxusu, během krátké doby padla na dno. Nikoho to nezajímalo a proč by také mělo.

U nás jsou dlužníci státem přehnaně chráněni a opečovávaní. Proto mnohým nedělá vrázky si vzít dluh o kterém ví, že ho nesplatí a skutečně existenční problém jim neudělá ani t.zv. "duhová past".

Ovšem zrůdnost v podobě zadlužených dětí, jejichž skutečný život začíná pod tlakem exekutora, je ostudou našeho systému. Dluhy dětí by měly být smazány, žádné jiné!

PS. Jakmile bude v platnosti, že náklady na exekuci nese navrhovatel a ty se pak odečtou z vymoženého majetku, poklesne množství exekucí, ale musí se změnit např. nesmyslná ochrana např. nájemníků s dlužným nájemným a pod.

0 1
možnosti
Foto

Věřitel už nese náklady soudního řízení. Dokud se nic nevymůže, namáhá se jak exekutor, tak věřitel zadarmo. Exekutor může už dnrs požadovat po oprávněném úhradu nákladů.

A ty děti: Soud rodiče nevyzýval hak před řízením, tak před vydáním platebního rozkazu? Ne. Rodiče prostě dopisy ignorovali. Není možné, aby případ dospěl až do exekuce a povinný nic nevěděl!!!!!!!

0 0
možnosti
VM

Stupňování adjektiva "zlý" je: horší, nejhorší.

Slovo "nejzlejší" neexistuje. Jeho použití je projevem jazykového barbarství.

0 0
možnosti
Foto

Já vím, pane Malý. Chtěl jsem upoutat tímto poněkud dětským výrazem pozornost a také to souvisí s tím, že xekutoři pronásledují děti.

0 0
možnosti
PB

Cožpak neplacení alimentů otcem, to je opravdu kalvárie. Ale dovedete si představit vymáhání alimentů od matky, která si pořídí nové malé děti? Žádný policajt nepošle matku od ročního mimina do vězení za neplacení alimentů, žádný soud ji směšně nízké alimenty nezvýší a exekutor vám rovnou řekne, že pokud nemá velký majetek, budete náklady marné exekuce platit vy sám, jakožto zadavatel (takhle na rovinu to řekli i mně).

1 1
možnosti
ZZ

A má smysl posílat do vězení otce za neplacení alimentů, když ten po návratu už nebude platit tím tuplem nic ?

:-/

0 0
možnosti
PK

Výhodou socialismu byla pracovní povinnost ale to je kapitalismi "cizí". Vše má své pro i proti. Můj otec na mě v padesátých letech nechtěl platit a exekuci soud vyřešil bleskově.

0 0
možnosti
PK

A do měsíce mu peníze strávali - tenkrát Kč 325 měsíčně.

0 0
možnosti
Foto

Očividně jste vůbec nepobral jaké má stát možnosti výmáhání.

Ve skutečnosti k ničemu z toho co jste napsal nemá lepší přístup než exekutoři spíše naopak. A ne stát nemá vždy přednost.

A ne ani stát ani exekutor nevymohou majetek když dlužník nepracuje a nemají mu z čeho vzít. A často nepracuje i proto, že zaměstnavatelé nechtějí zaměstnáívat lidi s exekucemi kvůli tomu, že nechtějí si komplikovat život tím, že budou ručit za to, že něco pošlou špatně.

Faktem je, že u nás máme jeden z nejhorších zppůsobů exekucí. Dlužníkovi ničí život často naprosto nesmyslně (třeba kvůli jedné chybě z mládí je celoživotně v exekuci) a zároveň nic nepřináší věřitelům a jediný kdo vydělává jsou právě ti exekutoři.

Ten stav není prostě normální a situace kdy dlužník nemá východisko je kontraproduktivní pro všechny (kromě exekutorů)

1 0
možnosti
PK

"Ve vzduchu" byl návrh aby organizace které zaměstnávají lidi v exekuci za to něco málo dostávali, třeba pro mzdovou účetní. Na nich ta práce nejvíce leží. Ale návrh "zhasnul".

2 0
možnosti
VB

Exekutoři nejsou schopni, i přes drastické možnosti, které mají k dispozici, vymoci výživné. Ale vliv na politiky mají slušný, v rámci celého politického spektra. Aby ne - byznys i přes mírná zmírnění jejich možností stále vynáší. Jen věřitel a dlužník z toho nic nemají, proto do toho v případě dětí vstupuje stát.

1 0
možnosti
VV

Jisteze cesti exekutori nejsou ti nejhodnejsi na svete. Ja bych je nazvol rovnou ze jsou cleny jakesi rodiny.

Ale hlavni vinu ma stat, ktery jim toto umoznuje.

5 0
možnosti
Foto

A že dlužníci se věřitelům vysmívají, Vám nevadí?

1 0
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 43,42
  • Průměrná čtenost 1615x
Původ: Středoevropsky smíšený, Orlické hory

Vzdělání: Ekonomie

Profese: Projektový manažer

Koníčky: Historie, psaní beletrie, cestování

 

Seznam rubrik