Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane Zavadile, od Vás beru pokaždé mínus jak vyznamenání od Zemana a děkuji Vám za něj. Jsem rád, že mi takto dáváte na vědomí, že nepatřím do Vaší názorové skupiny:-)

2 0
možnosti

Co je čest? Falstaff:

„Čest mě žene vpřed! Jo, ale co když mě pak čest dožene do předních řad a tam mi prožene břicho mečem? Co potom? Může čest přidělat nohu? Ne, čest tudíž není honěná v ranhojičství? Není; co je čest? Slovo; co je v tom slově čest? Co je to ta čest? Vzduch; to je pěkná bilance. Kdo ji má? Ten, co umřel třeba minulou středu. Cítí ji? Ne; slyší ji? Ne; nedá se tudíž vnímat? Nikoliv mrtvolou. A co s živým, s živým čest žít nebude? Ne! Proč? Lidská pomlouvačnost to nestrpí! Proto ji vůbec nechci. Čest je pouhý nápis na náhrobku s erbem."

Werichův překlad Shakespearova Jindřicha IV.

Shakespearův originál:

Well, ’tis no matter; honour pricks me on. Yea, but how if honour prick me off when I come on? How then? Can honour set-to a leg? No. Or an arm? No. Or take away the grief of a wound? No. Honour hath no skill in surgery, then? No. What is honour? A word. What is in that word “honour”? What is that “honour”? Air. A trim reckoning! Who hath it? He that died o’ Wednesday. Doth he feel it? No. Doth he hear it? No. ’Tis insensible then? Yea, to the dead. But will it not live with the living? No. Why? Detraction will not suffer it. Therefore I’ll none of it. Honour is a mere scutcheon. And so ends my catechism.

0 0
možnosti

Co je čest? ještě jednou

Citát z dopisu: WERICH SHAKESPEAROVI 6. II. 1964

Co čtete, princi? \ Slova, slova, slova. \ Jedno takové slovo je čest. \ Může čest přidělat nohu? \ Ne. \ Čest tudíž není honěná v ranhojičství? \ Není, co je čest? \ Vzduch, to je pěkná bilance. Kdo ji má? \ Ten, co umřel třeba minulou středu. \ Cítí ji? \ Ne. \ Slyší ji? \ Ne. \ Proč? \ Lidská pomlouvačnost to nestrpí! \ Proto ji vůbec nechci. Čest je pouhý nápis na náhrobku s erbem, a tím končí můj katechismus.

0 0
možnosti
Foto

Babišova čest nestojí za zlámanou grešli. Babiš totiž žádnou čest nemá.

7 3
možnosti

P80e52t89r 30B43u12r90i24a65n

22. 6. 2021 21:31

Naopak, Babišova čest by byla sběratelským unikátem ceněná na miliardy. I každý její střípek by byl světovým zjevením. :-)

0 0
možnosti

Nejhorší na tom všem je to, že pokud by p. Babiš nebyl v politice, tak by Penam dotaci stejně dostal a nikdo by to neřešil! A takových dotací jsou tisíce. Stačí se podívat na dotaceeu.cz.

4 0
možnosti

Juro, můžeme se shodnout, že ta pravidla jsou špatná. Nejhorší na tom ovšem je, že p. Babiš v politice je! Přece byl zvolen proto, aby se tomu zabránilo! Předloženými zákony, opatřeními, příkladem ! Pouze ty Dluhopisy, žije z Vás a mne. Pořád se táži - K čemu je tento člověk dobrý, přínos ? :-)

6 1
možnosti

Ob den sděluji, že pan Bureš ve vládě nemá co pohledávat. Nemá lustrační osvědčení, nevysvětlil primární zdroj svého kapitálu. Jeho otec okrádal ČSSR, zachránila jej amnestie. Syn, je jablko u stromu. S největší pravděpodobností olupoval v Maroku pracující lid a prachy ukládal ve Švýcarsku. Nyní tedy zase loupí na bedrech ČR, dokonce. Ano fert daně neplatí, absentuje v TOP 20, reformy nejsou, prachy v kase taky nejsou. Opravdu marně si lámu hlavu, čím je vlastně pro naši zemi užitečný ?

Diskuse je dobrá! Sice neříká, k čemu je dobrý? Zase se dozvíme, že kluci z ROP a kníže loupili taky, vinu nesou úřady - 50 mil. mil za hnízdo vráceno, kde je 320 mil. za reklamy - to nikdo neví? Podvod, linka na chleba je už v Německu, bude tedy i u nás,aby se nám lépe žilo! Bankéři říkají, že jmenovitě půjčili p. Babišovi, záruka investice. Andrej říká, že hnízdo je jeho nej projekt. Následně sděluje, nic nevlastní a konají děti, přísahá !! Stát se stará o majetky, které nikomu nepatří. Když se to celé shrne, tak jde hlava kolem. To si bude tak někde "U banánů" !? Dejte mi mínusy, hlavně ovšem sdělte, čím je pan Bureš, pro ČR vlastně užitečný ? děkuji ... :-)

12 1
možnosti

Dovollte prosim abych se zeptal v cem je uzitecny Milous Zeman, ktereho si zvolil narod, ci Vaclav Klaus, ktereho zvolili zastupitele naroda.

1 0
možnosti

P77a37v39e26l 94K18l85e35i19n

21. 6. 2021 14:50

Těch 77 miliard je jen číslo na papíře. Je to po odečtení dluhů nebo před. Aby to celý nebyla bublina která může velice rychle splasknout. Nezapomeňte že lempl řídí stát jako firmu a vice versa

2 1
možnosti
Foto

Každé peníze, které máme, jsou jen číslem na obrazovce, Nemáme je ve strohsacku. Majtek je samozřejmě netto. Dluhy mají firmy z holdingu.

2 1
možnosti

L60i46b48o58r 40B96í50l92e98k

21. 6. 2021 14:27

Máte v tom chybu, nevěřte číslům, kterým věříte, pak zjistíte, mnoha lidmi potvrzené krédo, všechno je jinak

1 1
možnosti
Foto

To je, jako kdybych odpověděl: "Jaká bude letos úroda švestek, zatím nelze říci."

3 0
možnosti
Foto

Karma, ministři mají řádně hospodařit s penězi občanů. Pokud to nedělají, vědomě nedělají, je třeba je hnát k trestní odpovědnosti. Doufám, že po volbách si to před soudem budou mít možnost obhájit.

9 3
možnosti

Zapoměl jste se zmínit o dřívějším majetku pana knížete ( než jej předal potomkům) a kolik dotací z EU a od státu získal za svého působení ve vládě

6 5
možnosti
Foto

A kolik jich dostal v rozporu s podmínkami programu?

5 2
možnosti

Asi jste nepochopil, že přidělení dotace je spohjeno s procesem prověřování a pokud AB neposkytl nepravdivé údaje, není chyba na Penamu, ale na přidělujícím ministerstvu. Proto se bude soudit to ministerstvo a pokud prohraje, bude to jejich chyba. To neplatí jen o Babišovi (jak vy lživě tvrdíte), ale o všech příjemcích dotací. Jiná věc by byla, kdyby Penam poskytl nepravdivé informace, nebo kdyby Babiš ovlivňoval přidělení dotace.

4 6
možnosti
Foto

A vy nějaký takový jiný případ znáte?

0 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS