Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ale dividendy se vyplácejí až po zdanění. Jak byste si představoval to zabránění odlivu, že by tady zdanili a ještě tu všechno nechali? Pak by přece neměli důvod sem investovat nebo tady něco dělat. Odejdou jinam, nebudou platit daně, nebudou nikoho zaměstnávat, nebude nic.

0 0
možnosti

Firmě, která tady investuje a realizuje svoji výrobu - to zakázat nemůžeme.

Firma, která tady ale podvodně získá monopol s vodou a svůj zisk realizuje pouze zvyšováním výběru poplatků na občanech - by tady ani podnikat neměla. Pokud však není ani politický zájem o ukončení takového podnikání, tak s tím nic nenaděláme.

Kapitolou samou pro sebe je podnikání českých subjektů, které je realizováno z daňových rájů, nebo těžko kontrolovatelných zemí - a věřte, že tady jde o značný objem, který českým úřadům paradoxně moc nevadí. I když na druhou stranu musím připustit, že skorosoused přes několik baráků na tom Kypru má svoji firmu, jejíž účetní chodí do práce v mateřské české firmě. Faktury z Kypru chodí přesně v takové výši aby zisk české firmy Finanční úřad uspokojil, ale státní rozpočet nijak nenadchl.

;-D;-D;-D

0 0
možnosti

P96e86t41r 89B20u49r32i85a75n

13. 6. 2021 12:18

z daňových rájů, nebo těžko kontrolovatelných zemí - a věřte, že tady jde o značný objem, který českým úřadům paradoxně moc nevadí.

...ne, jsou to necelá tři procenta firem a ty ještě nepodnikají fyzicky v ČR, jen skrz virtuální převody peněz, např. pronájem loga firmy, nebo odkoupení dluhu.

1 0
možnosti

P42e12t45r 50B37u22r37i42a14n

11. 6. 2021 14:48

Ten nesmysl s odtékáním údajně 300 mld. "našich" peněz ve formě do zahraničí vypustila tehdy levicová pomatenkyně Švihlíková. Ta teze vychází, jako všechno ostatní z levicové kuchyně, čistě ze závisti. Fakta a reál jsou v tomto případě vždy až vzadu, mnohdy i nežádoucí.

Dividenda je samozřejmě výnos z investice. Tedy výdělek z peněz k nám vložených a patří majiteli bez ohledu na to kde bydlí a odkud pochází stejně tak, jako mzda dělníkovi. Mimochodem je pikantní, že těmhle pohoršeným národním "ekonomům" vůbec nevadí ty sta miliardy do naši země vložené ani to, že zde stále zůstávají, vytvářejí nám zaměstnanost, rozvoj a generují ohromný zisk ve formě daní, a odchází jen ta menší úlitba ve formě dividend.

A dividendy zdaněny samozřejmě jsou. A to rovnou dvakrát: jednou u převodu z hrubého zisku na čistý zisk a podruhé daní z příjmu, popřípadě vyrovnávací daní. V případě, že jejich vlastník sídlí v zemi uvedené jako "daňový ráj", potom ještě speciální extra daní.

2 0
možnosti
Foto

Mně osobně ten odtok nevadí, ale říkám, že působit proti němu je možné tím, že zvýším přítok dividend. Ostatně sám se na tom nákupem zahraničních akcií podílím. Problémem je tuzemská podnikatelská sféra - pořád málo vyspělá a potlačovaná a - tuzemský trh práce, pěkně po evrosku sešňěrovaný.

1 0
možnosti

V roce 1787 Alexander Tyler, skotský profesor historie na University of Edinburgh, řekl na adresu athénské republiky, zaniklé před 2000 lety, toto:

Demokracie je vždy dočasná a nemůže trvale existovat jako forma vlády. Demokracie existuje jen do doby, než voliči zjistí, že mohou sami sobě "navolit" velkorysé dary z veřejných statků. Od toho okamžiku většina vždy volí ty kandidáty, kteří jim slíbí co největší podíl na veřejných prostředcích, což má za následek, že každá demokracie nakonec zajde na zhroucení financí

Podobně Alexis de Tocqueville ve své knize Demokracie v Americe správně prorokoval, že každá demokracie jednou vyústí v diktaturu podprůměrných. Je to totiž čistě matematická zákonitost.

0 0
možnosti
Foto

Jak tedy skončí naše demokracie? Státní bankrot lze vyhlásit opakovaně a přece se nevrátí absolutní monarchie.

0 0
možnosti

Nejsem ekonom, ale toto ješět chápu a souhlasím, tedy karma.

0 0
možnosti
Foto

A přitom stačilo napsat, že se vám stýská po socialismu a budování komunismu.

1 1
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 36,02
  • Průměrná čtenost 1615x
Původ: Středoevropsky smíšený, Orlické hory

Vzdělání: Ekonomie

Profese: Projektový manažer

Koníčky: Historie, psaní beletrie, cestování

 

Seznam rubrik