Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I81v80o 55P92a32t48t83a

14. 6. 2021 11:43

Píšete: "Sociální příjmy a důchody stát přímo ovládá." Bohužel neovládá, protože ekonomové umí řídit firmu, ale stát ani náhodou. Důkazy? Vadné ÚČETNICTVÍ používané v důchodovém systému a při financování zdravotnictví, které aktuálně stojí státní pokladnu 70 miliard korun ročně! Více v auditech státního důchodového systému a státního rozpočtu 2018, v knize Ekonomům to myslí černobíle. New Deal pro 21. století.

0 0
možnosti
Foto

Každý si myslí něco jiného, co by stát měl řešit. Stát ale problémy neřeší, protože stát je problém. Z toho jasně plyne, že čím méně toho stát bude řešit, tím méně problémů bude.

2 0
možnosti
Foto

Čím méně toho stát řeší, tím lépe, to máte pravdu. Zcela ale odbourat stát nelze. Propadli bychom se do rozkladu a občanské války.

0 0
možnosti
MB

V socialismu jsem se smál, že ekonomie není ekonomie - Byla to - politická ekonomie! Už je to tady zase! Státní dluh snižujeme tak, že jej nesnižujeme. Poměří se HDP. Cestou dluhů si vyvoláme blaho. Snadné - Proinvestujeme se, přes Bureš excelovskou tabulku. Nevím jak, když stavebnictví sděluje svůj opakovaný pokles - nejhorší za 5 let!

Chválabohu, že již máme ty dálnice a rychlovlaky, levné byty na výběr. Tak nějak se vyjadřovala i M. Sáblíková, když chodila v bahně a svou halu nevidno. ANO, divné, pravil bývale trhovec, když docela obratně šťouchal mrkví do kláves EET! Kde je naše budoucnost? Zřejmě v Miloše kanále, to by sedělo ... :-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 43,42
  • Průměrná čtenost 1615x
Původ: Středoevropsky smíšený, Orlické hory

Vzdělání: Ekonomie

Profese: Projektový manažer

Koníčky: Historie, psaní beletrie, cestování

 

Seznam rubrik