Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

už ani vaši kámoši v Německu tam nemají ordnung.

/zato obohacování ažaž

0 0
možnosti
Foto

Je to blbé. Měli bychom se přidat k Rakousku, Nizozemí, Dánsku a Švédsku a zablokovat to věčné rozhazování peněz z Bruselu, Prahy a Hradec Králové!

0 0
možnosti
Foto

Otázkou je, z čeho těch 85% má být? Váhy, objemu, položek nebo ceny? A když si zákazník nakoupí málo českých potravin, bude mu odmítnuta možnost nakoupit? A bude založen nový kontrolní úřad nebo pouze oddělení ČOI?

Byla již provedena analýza návrhu? Pokud to bude na váhu nabídky, tak se tam přidá pár 100kg pytlů brambor za vysokou cenu, aby je nikdo nekoupil. Pak bude obchod splňovat kritérium váhy. Podobně se dá vyřešit počet položek nebo cena.

Velkou otázkou jsou specializované obchody například na asijské potraviny, budou hned od začátku výjimky? A pak budou všechny obchody specializované?

Otázek více než málo.

8-o

2 0
možnosti
Foto

No právě. Podle mě nikdo žádnou analýzu nedělal. Někdo to prostě plácl jako pěkné, tj. vysoké, číslo. Celé je to vlastně neuříditelné. Čím více bude úředních zásahů, tím bude vše komplikovanější a dražší. Od roku 1989 už jsme mnohokrát ukázali, že si dokážeme svobodně a z vlastní úřednické vůle zkomplikovat fungování čehokoli na mimořádné vysoké úrovni.

2 0
možnosti
Foto

Pane kolego, kdybyste nebyl ekonomem, nýbrž technikem, opravil byste si trubičku sám. ;-D

Z vyprávění prarodičů si trochu pamatuji, jak to tu chodilo za první republiky. Jedna větev rodiny byla sedlácká. Dnes bychom se divili, jak to, že všichni nepomřeli hladem. A podobně, jako dnes chybí sedláci, chybí i řemeslníci. Šikulové, co dokázali opravit nebo vyrobit všechno možné i nemožné.

Někde se stala chyba.

Kdyby francouzské zemědělství nebylo dotované, Frantíci by už dávno hladověli.

2 0
možnosti
Foto

S opravou vlastními silami máte pravdu, ale už můj děda, sedlák si nestavěl nový dům sám, ale platil si zedníka a stavitele, protože věděl, že on bude víc platný na poli a každý má dělat to, co umí nejlépe.

Za 1. republiky byl zemědělský trh tvrdě chráněn a jako odvetu nám zablokovali vývoz spotřebního zboží. To byl jeden z ekonomických důvodů národnostního rozkolu.

0 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS