Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

L41u52d71ě98k 65T67o73n57d61r

15. 4. 2020 15:23

To co píšete je pravda. A všichni odpovědní o tom vědí. Ale to je všechno, co se s tím dá dělat.

Nikdo se nebude uskromňovat, nikdo nebude hlídat dluhy, helikoptérové peníze budou rozhazovat všichni a všude plnými náručemi To je neodvratitelný fakt a neodvratitelná budoucnost.

I kdyby se našli nějací rozumní politici nebo bankéři, tak budou velmi rychle "vytříděni z kola ven", a budou okamžitě nahrazeni rozhazovači peněz za všeobecného potlesku davů. A proto s tou budoucností nic jiného udělat nejde. Budoucnost už je fatálně nalajnovaná už teď.

0 0
možnosti
Foto

Ano, zbývá nám buď si s davem užívat, nebo se stát divným, usednout na okraj silnice a rozplakat se.

0 0
možnosti

V závěru svého článku máte sice do značné míry pravdu, že pro nás bude důležité, jak obstojí EU jako celek, ale z tohoto vašeho vyjádření mi na sto procent čiší nevyřčená výzva, aby kritici EU zmlkli, jelikož zdravý chod EU je naším zájmem.

Jestli to takto nemíníte, přijměte mou omluvu, že jsem to tak vycítil, tedy že jsem to v takovém případě vycítil mylně a nesprávně.

Jestli jste to však tak mínil, tak vězte, že nikdo z nás euroskeptiků nezpochybňuje důležitost západoevropských odbytišť pro naše hospodářství, jakož ani důležitost západoevropských dodavatelů. Dlouhodobě kritizujeme EU, protože podle našich názorů dělá jednu hloupost vedle druhé. Mohu stokrát vědět, že bez západoevropských odbytišť budou naše služby a nás průmysl ve velkých problémech, ale když vidím, Německo zavírá jadermé elektrárny, tak si o tom mohu myslet, že je to chyba. Když vidím to laxnost při řešení migrantské krizen (nebo spíše tu totální absenci řešení), tak se mi to nelíbí i přesto, že vím, kolik zboží vyvážíme do příslušných zemí.

Právě proto, že si udvědomujeme důležitost západoevropských odbitišť pro naše hospodářství, nás ty stovky nesmyslů, které přicházejí z Bruselu, ale i z jednotlivých hlavních měst jednotlivých států EU, znepokojují. Případně nesmyslné kroky například bolívijské nebo gabunské vlády nás zpohledu na naši republiku nechají klidnými, jelikož jejich dopad na naši zem bude zcela marginální. Kdyby Německo, Francie, Itálie a další státy EU pro nás byly stejně marginální, mávali bychom nad jejich hloupostmi rukou. To, že je kritizujeme, je důkazem nikoli toho, že bychom to všechno podceňovali, nýbrž naopak toho, že si uvědomujeme ty tragické dopady, které ty jejich hlopuposti natropí v celém západevropském světě, kam teď patříme už i my.

4 0
možnosti
Foto

Já sice nejsem euroskeptikem, ale primárně jsem se v článku nezabýval obhajobou stávající podoby Evropské unie, nýbrž budoucností veřejných dluhů evropských zemí (mezi než naši zemi počítám). Sdílím obavy euroskeptiků z akceschopnosti Evropské unie, děsím se stávající byrokracie (ta je, mimochodem právě jasně vidět ve východní Belgii. Do očí tam bije rozdíl mezi frankofonním Valonskem a pragmatickým Německem a Lucemburskem). Ptám se však, co dělat dál? Byrokracie je hrozná i na národní úrovni, socialismus všudypřítomný. Na národní úrovni je přijatelný jenom proto, že je takový náš. je to jako když Angličané před odchodem Gándhímu říkali:

"Vy přece nemůžete řídit vaši zemi. jste zkorumpovaní, nedodržujete pravidla, máte kasty ..." A Gándhí odpověděl:

"Bude to špatná vláda, ale bude naše."

Pro fungování evropského prostoru a jeho konkurenceschopnost v celosvětovém měřítku je ale centrální administrativa nezbytná. Chápu ale, že silou Evropy je právě její různorodost. Podle mého názoru musíme najít rovnováhu těchto dvou sil. A touto rovnováhou není ani zrušení Evropské unie, ani zrušení národních států, jakkoli právě na národní unii je centralizace třeba v Česku a ve Francii strašlivá, podvazující a v konečném důsledku neproduktivní.

0 0
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 43,42
  • Průměrná čtenost 1615x
Původ: Středoevropsky smíšený, Orlické hory

Vzdělání: Ekonomie

Profese: Projektový manažer

Koníčky: Historie, psaní beletrie, cestování

 

Seznam rubrik