Diskuse

Common sense

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J10a38k11u86b 33Š39o66l22c

4. 2. 2020 8:22

Hájit postoj Británie v Mnichově byste mohl, kdyby tím válce skutečně zabránila. Takto je to směšné.

0 0
možnosti
Foto

Zaprvé: že jí nezabránila. to víme teď!

Zadruhé: Já postoj vysvětluji!

Zatřetí znovu opakuji: Vyčítáme Francouzům a Britům, že se jim nechtělo válčit, ale jak by bylo nám, kdybychom měli poslat naši armádu v rámci závazků třeba Varšavské smlouvy do Afghanistánu nebo na íránské hranice?

0 0
možnosti
LC

... a zejména země na Východě (ano my) vidí hlavní přínos Unie v tom, že ji dá peníze ... Ale kdeže. To je úvaha na jedné straně masy nepříliš bystrých eurohujerů a na druhé straně chytrých podnikatelů, kteří pochopili jak jednoduše lze EU dojit. Takže žádné my, možná vy. To unijní přerozdělování peněz a dotace je největší zlo, které Brusel produkuje. Jediné s čím bych souhlasil by bylo budování (za unijní peníze a řízené unií) evropskounijní dopravní a možná i energetické infrastruktury.

5 0
možnosti
Foto

Já dotace neschvaluji, jenom vysvětluji. Zeptejte se ve svém okolí, v čem vidí lidí přínos EU, pokud nějaký! Kolik z nich vám řekne, že je to volný obchod a harmonizace trhu? Malá část. Velká část lidí stále opakuje, že bychom neměli dovážet maso z Polska a zeleninu z Holandska, že nemáme "svoje" brambory, ani boty ....

0 0
možnosti
VM

"dží je tam jen dlbré výdělky" ... pokud si myslíte že Vám díky "Premium češtin" blog vezmou do Prémium, tak se těšíte zbytečně:-)

0 0
možnosti
Foto

Díky, Machu. Už jsem to opravil. Já ani nevím, co to Prémium je.

0 0
možnosti
ZZ

kdepak ta unie bere ty miliardy, které z ní každý členský stát "dojí" ? miliardy do řecka, itáli, turecka, španělska, a jiným, miliardy na navážení "uprchlíků" a jejich kapesné a výbavu,miliardy do chřtánu byrokratům v bruselu, kde málokdo jde pod 500 tisíc měsíčně, miliardy do rozhleden a cyklostezek odnikud-nikam, do zemědělství....

že by ty peníze jednoduše jenom vytiskli?

1 0
možnosti
Foto

Přímo je netisknou, berou si je od nás, daňových poplatníků, ale protože státy hospodaří deficitně a veřejný dluh stojí úroky, hrají si centrální banky se státní měnou tak, aby to měly státy co nejlevnější bez ohledu, jaké to má dopady na reálnou ekonomiku (- záporné úroky, přebytek nabídky peněz, zkreslování cenových informací apod.), takže nepřímo, zvyšováním množství peněz přispíváme na unijní dotace.

0 0
možnosti
PK

Mám Anglii i jeji obyvatele rád, totéž platí o Irech a Skotech. Myslím si,že zvolili dobře a nevyčítám jim to a hlavně doufám, že si vzájemné vztahy po čase sednou a to ke prospěchu jak pevniny tak Anglie. Z nadpisu vidím, že vládnete jejich jazykem a tak si dovolím jedno vyjádření,velmi staré, ale dnes jejich mentalitu trochu vysvětlující , od jednoho z jejich bývalých leaderů: ,,If Britain must choose between Europe and the open sea, she must always choose the open see“. Co dodat...R^

4 0
možnosti
JR

J80a15n 32R80á36ž

3. 2. 2020 18:19

R^ Až na ryze subjektivní kategorické tvrzení, že VB udělala svým odchodem z EU chybu, neb to nelze dnes vůbec nijak objektivně vyhodnotit, považuji tento článek za jeden z nejlepších, které na téma Brexit zde byly uvedeny.

Karma!

0 0
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 43,42
  • Průměrná čtenost 1615x
Původ: Středoevropsky smíšený, Orlické hory

Vzdělání: Ekonomie

Profese: Projektový manažer

Koníčky: Historie, psaní beletrie, cestování

 

Seznam rubrik