Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Jeste, ze jste to napsal ironicky:)) Morava je dnes nekde v roce 1850, do 50 let nam bude Praha nabizet navraceni samospravy, sirokou autonomii, jen at se netrhame. Jina cesta totiz neni.

0 0
možnosti
PK

P58e79t55r 54K40a86r72a41s

15. 12. 2017 22:12

Já to chápu tak, že Morava a Slezsko jsou historické, po staletí existující země. Čechy - bývalé království, mající svou korunu od Karla IV. v oné zvláštní místnosti se sedmi klíči, jsou taktéž historická země. Z těchto částí je "poskládán" náš nynější stát, který vznikl po rozbití Československa jako "zbytkový". Dali nám název Česká republika, neoficiálně pak Česko (název zněl uším Čechoslováků české národnosti pejorativně, ale časem se ujal a zvykli jsme si, stejně jako jsme si zvykli na tu amputaci Slovenska.).

Každý Čech, Moravan i Slezan tedy ví, že mluví-li se o Česku, jde o celou Českou republiku, mluví-li se o Čechách, jde o část České republiky, kterou tvoří Praha a devět českých krajů. Tak to je a těžko se to vysvětlí cizinci, český občan by to však měl jasně rozlišovat.

Cítím- li se Moravanem, je jedno, jestli bydlím v Praze či ve Slezsku nebo na Moravě. Záleží jen na mně, co si zvolím. Stejně tak cítím-li se Slezanem nebo Čechem.

1 0
možnosti
VF

Nejde o dělení naší země. Ale Morava a Slezsko nejsou Čechy. Jsem Moravanka, nejsem Češka. Nežiji v Čechách, ale v ČESKÉ REPUBLICE. A mám ji ráda.[>-]

1 0
možnosti
Foto

Já bych měl rád Moravany i kdyby žili ve své vlastní republice.

0 0
možnosti
Foto

Morava zůstavne Moravou, stejně jako Čechy Čechami, a společně budou stále tvořit Českou republiku. Rozdělení by neprospělo Čechům ani Moravanům, což je oběma jasné.

0 0
možnosti
Foto

Rozdělení je vždy prospěšné pro lid v podhradí a neprospěšné pro vládnoucí kastu. Proto nás bude neustále učit o jejich pravdě tak usilovně až to mnozí budou považovat za naprostou samozřejmost a každého kdo to začne zpochybňovat označí za utopistu a zločince.

1 2
možnosti
JH

</p><p style="text-align:justify;"> </p>

0 0
možnosti
AR

Ano, jde o pěkný nečitelný a nemastný guláš.8-o

0 0
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 36,01
  • Průměrná čtenost 1615x
Původ: Středoevropsky smíšený, Orlické hory

Vzdělání: Ekonomie

Profese: Projektový manažer

Koníčky: Historie, psaní beletrie, cestování

 

Seznam rubrik