Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Neugebauere, neznam vas, ale podle clanku usuzuji, ze se mnoho nerozhlizite a vase usudky vychazi z lokalni situace. Priznavam, ze nejsem financni expert. Muj prispevek k vam vychazi z vlastni zkusenosti. Jiz me bydliste v zemi, kterou jste pro svuj clanek opomel studovat, mi dava urcity pohled na financni vyspelost vasi a take, co je ostrasujici, obcanu CR.

Podivejme se blize na situaci, ktera VYVRACI vas nadpis. Jako bezny spotrebitel vim dobre, ze nizky urok je dvousecna zbran. Na uspory je niciva a na beznou pujcku je vynikajici. Podle toho se domacnost MUSI zaridit. Take podminky pujcek je dobre znat. Evropa NICI spotrebitele pri hypotekove pujcce. Meni urokovou sazbu behem zivota hypoteky. (socialisticky pristup). Take osobni data jsou zde velmi dulezita.

Radeji vam dam sve zkusenosti. Loni jsem koupil dum. Dal jsem tretinu ceny v hotovosti. Ostatni je mortage (hypoteka) na urok 4.75%. Vyse uroku je o 1.5% vyssi, protoze je to investment. Delka hypoteky 30 let a na stejnou dobu je uzavrena. (Vyplaceni teto hypoteky mohu ucinit kdykoliv bez penalty) Muj vek nehral zadnou roli. (76let). Protoze je mesicni platba (principal, urok, dan s pozemku a pojisteni) pri urokove sazbe nizky, najem ode mne je stanoven take nizko. O najemniky nemame nouzi. Ti vsak mi plati vsechny vydaje.To je na strane pujcek, kde vyuzivam dobrych podminek.

Pro uspory je v teto zemi mnoho moznosti. Ty, na ktere vy poukazujete, jsou ty posledni. Zde vlada jiz pred 50 lety propagovala a stale propaguje system "401K". Neni mozno cely program zde rozebrat. V kostce. Je to investicni system, kde z vydelku PRED dani investujete (podle vlastniho uvazeni) urcitou cast sveho vydelku. Vyse je urcena na osobu. Zde je vsak RISK. Muzete, ale take nemusite v kazdem okamziku vydelat. Zde neni nic zaruceno. Osobne jsem se prihlasil do tohoto systemu v roce 1983. Investice stale pracuje. Nekdy lepe, nekdy hure. Po odchodu do duchodu 2001, si kazdym rokem vybiram z teto investice urcitou castku. Predlon

0 0
možnosti

Predloni jsem jiz vybral vice, nez jsem ze svych vyplat tam vlozil.

Takovych moznosti je zde hodne. Jen si vybrat.

Pro obcana CR je nutno rici. Socialisticke mysleni vedoucich predstavitelu a a katastrofalni politika pravicovych predstavitelu, nepomohlo presvedcit ceskeho obcana v jine mysleni, nez je to socialisticke. Vlada se o nas postara.

Evropa, se stejnym myslenim, to jenom podporuje. Investicni politika a instituce jsou pro socialisty ten nejhorsi nepritel. Vychovava samostatne myslici obcany, kteri nechteji byt "oveckyami" pro jejich vladnuti. Ovecky platici dane, ktere ONI bombasticky rozdeluji. Ti, kteri si dovolili vydelat trochu vice, drti danemi. To je ta pricina konce svobody !!!!!

0 0
možnosti

J26a42r76a 71R84a81n52k

8. 5. 2016 18:35

Skoda, ze nemate v CR Toronto Dominion, jinak TD, investment dava 5% a dane z nej se plati az po vybrani investmentu. Podivejte se na TD Wealth.

0 0
možnosti
Foto

Celé 19. století je ve znamení deflace, což ale není zcela přesné, protože se za ní skrývá technický pokrok, který táhne nahoru produktivitu.

Tím "není zcela přesné" je to, že inflace jako opak deflace je jev čistě nominální ekonomiky.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS